smeekens knap zesde in gekke wedstrijd

Jan Smeekens is zesde geworden op de 500 meter sprint. Smeekens neemt daarmee een Olympisch diploma mee naar huis. “Een meer dan verdienstelijk resultaat”, zo noemt de nationale sportpers het resultaat van de Raaltenaar. Mo Tae-bum neemt het goud mee naar Zuid-Korea.

Smeekens liet in de eerste rit iets liggen met 35.16, maar revancheerde zich knap in de tweede rit: 35.05. Dat was van de tweede omloop zelfs de derde tijd. Ronald Mulder uit Zwolle werd elfde. Simon Kuipers en Jan Bos bleven steken op 20 en 29.

Jeremy Wotherspoon werd negende. Die man was z’n hele leven de beste 500 meter-schaatser, maar op de Spelen viel hij iedere keer. Vandaag niet, dit keer was hij gewoon niet snel genoeg.

Vanmorgen vroeg hebben we Jan Smeekens nog niet op Twitter getroffen. Erben Wennemars uit Dalfsen wel. Deze is goed!schreef de starreporter van de NOS[/url] tussen de eerste en tweede 500 meter rit. Een Zamboni te koop, dat is een ijsmachine, indirect een verwijzing naar het waardeloze ijs van Vancouver.

Vannacht was het echter een verwijzing naar de drie ijsmachines die kapot gingen waardoor het ijs niet gedweild kon worden tussen de eerste en tweede manche. De wedstrijd werd daardoor bijna afgelast. Na twee uur onderbreking besloot ISU-baas Cinquanta persoonlijk dat het allemaal door moest gaan. Dat Smeeekens desondanks een heel goede tweede 500 meter reed, zegt alles over zijn karakter. Hij liet de beide Lee’s, gedoodverft mediallewinnaars, achter zich.

Kijk hier de laatste tien ritten van de 500 meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.