sabine uitslag voor cda raalte de straat op

Sabine Uitslag stond vrijdagavond namens het CDA op de Grote Markt in Raalte verkiezingscampagne te voeren terwijl het kabinet in Den Haag viel en terwijl Wim de Hair van Gemeentebelangen Raalte in Trouw zegt dat gemeenteraadsverkiezingen niet om landelijke kopstukken staat. Ofwel: de verkiezingen komen er aan. En ze zullen vast héél erg over de landelijke politiek gaan.

25 Procent van de raadszetels gaan straks naar een lokale partij lezen we op de site van Gemeentebelangen. “En toch komen bij de televisiedebatten bij nota bene gemeenteraadsverkiezingen, alleen de landelijke partijen aan bod.” Wim de Hair: “Ik ben eerlijk gezegd gaan zappen. Dit was voor het platteland toch een beetje de problematiek van de grote stad. Al volgen we het wel natuurlijk, want alle ellende uit het westen, waait over een aantal jaren deze kant op. Maar het ging maandag jammer genoeg voor twee derde van de tijd over landelijke thema’s. Wilders, Pechtold en Bos konden voor de zoveelste keer hun showtje opvoerden. Dan denk ik: wat kan ik als lokaal raadslid hiermee? En wat hebben de kiezers uit Raalte hier aan? Helemaal niets dus. Wij gaan vandaag weer de straat op om te luisteren naar de mensen, om onze eigen thema’s onder de aandacht te brengen.”

De straat op, dat deden de dames en heren van het CDA vrijdagavond ook. Zij hadden Sabine Uitslag mee genomen. Sabine doet het goed in het oosten. Als ze bij RTV Oost in EdNed zit, komt ze uit Twente, als ze hier de media haalt komt ze uit Olst-Wijhe. Ze zingt in een stevige rockband, ziet er leuk uit, dus die kun je gerust voor de gemeenteraadsverkiezingen naar Raalte halen.

Het CDA had een zeepkistendebat georganiseerd met drie thema’s. De menselijke maat in de zorg, (toch) de landelijke politiek en jeugd en alcohol. We nodigen het CDA – of deelnemers aan het debat – uit hieronder het resultaat van de debatten te publiceren.

Melle Meijer is even met haar fototoestel langsgegaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.