Home / archiefcentraal / rohda keert met een punt terug naar raalte

rohda keert met een punt terug naar raalte

Rohda Raalte moest in de zondag Hoofdklasse C met de bus naar Sneek voor de wedstrijd tegen Wit-Zwart. Rohda heeft de drie punten hard nodig om aansluiting te houden met de subtop, maar ook Sneek -dat met één punt minder op de elfde plaats staat- kan de punten in deze fase van de competitie goed gebruiken. De regenachtige middag zorgde echter voor een einduitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten: 1-1.

In het eerste bedrijf van de wedstrijd konden beide ploegen weinig klaarspelen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en echt grote kansen werden nauwelijks gecreëerd. Bij Rohda ontbraken basisspelers Sander Poll en Dirk Jan Klein Velderman, en dit was duidelijk zichtbaar in het spel van de Raaltenaren. In de tweede helft kwam de wedstrijd wat meer opgang. Het spel verplaatste zich over en weer, en dit resulteerde zeven minuten na rust al snel in een goede goal van René Geertsma van Sneek. Na de openingstreffer zakte het wedstrijdniveau weer wat in, en was het spel bij vlagen niet om aan te zien. In het laatste deel van de wedstrijd zette Rohda Raalte nog even aan. Met succes. Tien minuten voor tijd wist Melvin Velthuis het net te vinden, en stelde daarmee het punt veilig in de povere uitwedstrijd. Hoewel er nog kansen waren op de overwinning kan Rohda tevreden zijn met een punt.

Klein lichtpuntje in de wedstrijd was het spel van Rohda-talent Rinse Bruggeman. De jongeling speelde goed en kan terug kijken op een prima duel. De volgende wedstrijd van Rohda is op zondag 7 maart, thuis tegen Achilles ’29.

Lees ook

Vriendenkring van de Hartkamp viert 40-jarig bestaan

‘Het doel is exact hetzelfde gebleven: ‘Het leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk maken’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.