roescher bijna de tranen in de ogen

Hij noemt het zelf “de moeder aller aanbestedingen.” Marc Roescher, directeur van TCR. Afgelopen week berichtten we al dat TCR opnieuw de aanbesteding Regiotaxi Salland gegund heeft gekregen.

Wat zijn eerste reactie op dit nieuws was? “Wat ik als eerste riep, vertel ik je niet,” grapt Roescher. “Euforie, een stuk ontlading. Ik had de tranen bijna in de ogen staan.” Ondertussen wijst hij naar het plafond van zijn kantoor: “Misschien kan je een beschadiging ontdekken. Mijn broer knalde de kurk van de champagnefles er flink tegenaan.” De netgenoemde broer is Bas Roescher, mededirecteur van TCR.

De ontlading is bedrijfstechnisch goed te begrijpen. Er zijn meer dan vijftig fulltime personeelsleden van inkomen afhankelijk van de regiotaxi. “Het regiotaxivervoer is de rode draad door ons bedrijf,” vermeldt de zichtbaar opgeluchte directeur. “Samen met mijn broer heb ik hier maanden aan gewerkt.”

Nu hij het vervoer opnieuw gegund heeft gekregen, krijgt Roescher geen tijd om stil te gaan zitten. “We moeten er flink tegenaan de komende vijf jaar. Samen met de Provincie Overijssel en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte hebben we veel grote projecten op stapel staan. We willen namelijk het Openbaar Vervoer, waar de regiotaxi onder valt, veel bekender gaan maken. Mensen denken vaak dat we alleen maar ouderen- en gehandicaptenvervoer doen met de regiotaxi. Het tegendeel is waar: De regiotaxi is er voor iedereen.”

Naast de bekendheid krijgt ook het milieu aandacht. In de tweede helft van dit jaar verwacht TCR de eerste lichting bussen op biogas. Ook op dat gebied verwacht Roescher nog een uitdaging: “Op dit moment kan je nog nergens biogas tanken in de omgeving. In Wesepe en in Deventer bestaan wel vergevorderde plannen om daar tankstations met biogas te bouwen.”

De grootste verandering voor het publiek zit hem misschien in de herkenbaarheid van de voertuigen. TCR staat bekend om zijn witte auto’s. In het nieuwe contract staat dat er minstens 25 voertuigen in de kleurstelling van regiotaxi moeten rijden. Als huisstijl is er vanuit de Provincie gekozen voor blauw. “Dat wordt voor onze vaste klanten vast nog even wennen,” sluit Roescher af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.