Home / archiefcentraal / pvda raalte uitstellen verkiezingen moet kunnen

pvda raalte uitstellen verkiezingen moet kunnen

Afgelopen maandag stelden PvdA-kamerleden Heijnen en Kalma in Den Haag voor om Gemeenteraadsverkiezingen uit te kunnen stellen als het weer in de aanloop naar de verkiezingen erg slecht is. De Kamerleden stellen dat met de weersomstandigheden van de afgelopen tijd campagnevoeren haast onmogelijk is.

Gemeenteraadsverkiezingen worden doorgaans in de maand maart gehouden. De landelijke PvdA heeft het verzoek gedaan om te onderzoeken wat de voor- en nadelen zijn van verkiezingen naar een warmere maand.

De PvdA benadrukt dat het niet om de aanstaande verkiezingen gaat, maar om de verkiezingen die gehouden worden vanaf 2014.

De Raalter afdeling van de PvdA staat achter het voorstel van hun collega’s in Den Haag. Fractievoorzitter Leijten van PvdA Raalte: “Als dit de opkomst positief zou beïnvloeden, moet je dit als overheid overwegen. Helaas zie je nu eenmaal een lagere opkomst bij koud weer of bij regen. Als je dus de opkomst kan verhogen door enkele maanden later verkiezingen te houden, zou dat een gewenste ontwikkeling zijn. Democratie is gebaat bij een zo hoog mogelijke opkomst.” Ook Ivo Leijten benadrukt dat dit voorstel niet de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen aangaat.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.