prakke met boeiende verhalen over de kneet

Wielerverslaggever Hans Prakke heeft afgelopen dinsdagavond een boeiende presentatie gehouden over ‘de Kneet.’ Prakke was afgelopen week te gast bij Heikera Heino in het Kerkhuus. Hij vertelde prachtige wielerverhalen met in de hoofdrol Gerrie Kneteman.

Hans Prakke vertelde de clubleden van Heikera over zijn tijd als radioverslaggever bij de Tour de France. Na het overlijden van ‘de Kneet’ schreef hij het gedenkboek ‘De Kneetstory,’ dat aan het eind van de avond te koop was. De opbrengst hiervan is bestemd voor KIKA (kinderen kankervrij).

Prakke, goed van de tongriem gesneden, wist smakelijk te vertellen over die onvergetelijke wielerjaren (jaren ’80 /90) waarin de Kneet uitgroeide tot een grote vedette en dat maakte dat iedereen al gauw geboeid naar hem luisterde. Bij zijn verhaal, doorspekt met aardige anekdotes, komische gebeurtenissen maar ook ontroerende woorden, was ook veel oud beeldmateriaal te zien en waren enkele geluidsfragmenten te beluisteren en dat maakte zijn verhaal extra aansprekend.

In die gloriejaren heeft Prakke de Kneet van zeer dichtbij meegemaakt. Hij typeerde de renner als een amusante, gevoelige en emotionele man die handig gebruik wist te maken van publiciteit, veel humor had en altijd wel weer iets wist te verzinnen om toch weer een mooi verhaal te vertellen voor de radio.

Prakke over die jaren: ‘Het was extreem hoeveel wij Nederlanders destijds wonnen, dát waren nog eens tijden… Tegenwoordig zijn we al blij dat een Nederlander op kop ligt in een etappe van de Tour!”

De oud-verslaggever eindigde zijn verhaal met een gedicht van Freek de Jonge, dat duidelijk maakte dat je pas écht dood bent, als iedereen je vergeten is… Zijn conclusie: ‘De Kneet is niet dood, maar leeft!”

Het boek De Kneetstory ging die avond dan ook grif van de hand en leuk was dat Prakke daarna alle tijd nam om een praatje te maken met belangstellenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.