ontwikkeling groene maatschappelijke stages

Stichting Projectontwikkeling Landschap (POL) schenkt Landschap Overijssel een fors bedrag voor de verdere ontwikkeling van groene maatschappelijke stages in Overijssel. Op vrijdag 26 februari 2010 ontvangt Henk Hengeveld, directeur Landschap Overijssel, een cheque ter waarde van 26.000 euro uit handen van Piet de Noord, voorzitter Stichting POL. Om dit bijzondere moment kracht bij te zetten, vindt de overhandiging tijdens een werkdag van vijftien maatschappelijke stagiaires plaats. Zo wordt direct zichtbaar wat Landschap Overijssel op het gebied van maatschappelijke stages te bieden heeft: een uitdagende klus, een natuurlijke omgeving, professioneel gereedschap en deskundige begeleiding.

Landschap Overijssel wil hét aanspreekpunt voor groene maatschappelijke stages in Overijssel worden. Om deze ambitie waar te maken, werkt Landschap Overijssel aan een aantrekkelijk aanbod van stageplaatsen. Via de website staging2.groenemaatschappelijkestage.nl kunnen middelbare scholieren zich aanmelden voor een stageplaats bij een bestaande vrijwilligersgroep landschapsbeheer, een actiedag voor de hele klas, de jaarlijkse natuurwerkdag of een rit in de zogeheten BosBus. De BosBus brengt middelbare scholieren van een station naar de werklocatie in de natuur, waar zij onder begeleiding van een deskundige mentor aan de slag gaan. Voor scholieren een aantrekkelijke manier om invulling aan hun maatschappelijke stage te geven.

Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur en landschap in de hele provincie Overijssel. Dus niet alleen in de 52 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Door onderhoud aan houtwallen, boerenerven, lanen, boomgaarden en knotwilgen behoudt het landschap haar streekeigen karakter. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, het ministerie van LNV, de Nationale Postcode Loterij, sponsoren en beschermers en de inzet van talloze vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.