olympische winterspelen in tijenraan

Zwembad Tijenraan staat deze week in het teken van de Olympische Winterspelen. “Je moet de winterse temperaturen, het ijs, de sneeuw en ski’s er zelf bijdenken hoor,”vertelt Stef Veldkamp met een vrolijke grijns op zijn gezicht. Veldkamp is één van de organisatoren van de Olympische Spelen in het zwembad.

In eerste instantie klinkt het wat vreemd, Olympische Winterspelen in een subtropisch zwembad. Toch staan er onderdelen als bobsleeën en biatlon op het programma. De surfplankenrace die ook op het schema voor komt, lijkt beter te passen in het warme zwembad, maar die staat weer haaks op het idee van Winterspelen.

“Het zijn natuurlijk ook Winterspelen met een knipoog,” vertelt Stef Veldkamp. “We willen gewoon wat vermaak bieden, zo in de schoolvakantie. Het was in eerste instantie de bedoeling dat deelnemers zich opgaven via internet of een inschrijvingsformulier. Het aantal inschrijvingen viel alleen een beetje tegen. We hebben toen besloten dat, iedereen die in het zwembad is en mee wil doen, ook daadwerkelijk mee mag doen.”

Ondertussen schreeuwt Veldkamp twee deelnemers van de biatlon nog wat aanmoedigingen toe, twee vriendinnen gaan de strijd met elkaar aan. De biatlon vindt natuurlijk niet plaats met geweren en ski’s. In Tijenraan is biatlon een kwestie van een baantje zwemmen, snel het bad uitklimmen en een aantal kegels omgooien met maximaal 3 ballen. De twee deelnemers aan de biatlon klimmen ondertussen met rood aangelopen hoofd het bad uit. De twee vriendinnen gooien ondertussen gehaast de ballen richting de kegels. Eén van de meiden gooit ze allemaal om. De ander niet, er blijven twee kegels staan. Als tijdstraf moet het meisje dat niet alle kegels omgooide nu ook nog een baantje terugzwemmen. Haar vriendin springt erachter aan. “Als ondersteuning!” schreeuwt ze naar scheidsrechter Stef Veldkamp.

Zo blijkt dat het op de Raalter Olympische Spelen niet alleen fanatisme troef is. Met name de gezelligheid. En die heerst er.

Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar de Olympische Spelen in Tijenraan? Dan kan je ook morgen nog in het zwembad terecht. Of de vrijdag doorgaat, hangt een beetje van de organisatie af. Misschien kun je daarvoor het beste even naar Tijenraan bellen: 0572-347950.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.