nijhof en willemsen samen verder in installatie

Nijhof Installatietechniek in Broekland heeft een meerderheidsbelang genomen in Willemsen Installatie in Heino. Beide bedrijven zullen onder eigen naam blijven opereren maar gaan ervan uit door deze samenwerking sterker op de markt te staan. “Een sterke combinatie van gedegenheid bij Nijhof Installatietechniek en creativiteit bij Willemsen Installatie”, zo omschrijven de directeuren Michel Marsman en Hugo Willemsen de verwachte voordelen. Bij het bedrijf in Heino zullen zij gezamenlijk de directie voeren. Voor de werkgelegenheid (65 medewerkers in Broekland en 30 in Heino) heeft de stap geen gevolgen.

Beide jonge directeuren (38 en 39 jaar) kenden elkaar al, maar niet van het werk. Want waar Nijhof Installatietechniek vooral actief is in de seriematige woning- en appartementenutiliteitsbouw , richt Willemsen Installatie zich meer op duurzame technieken zoals zonnepanelen, warmtepompsystemen, windenergie, mestvergistingsinstallaties en luchtbehandeling in vooral woonzorgcomplexen. Behalve in het seriematige werk is Nijhof ook sterk in het klantenwerk in de regio. Met de samenwerking zal ook Willemsen zich de komende jaren nog meer gaan profileren als een echt klantenbedrijf. De twee gerenommeerde Sallandse bedrijven werken in een straal van ongeveer 1 uur rijden rond de vestigingsplaatsen.

“Op de huidige economische vechtmarkt hebben wij toch een goede orderportefeuille dankzij een goede naam, een strakke organisatie en het leveren van kwaliteitswerk. Daarbij gaat het om zowel adviseren als uitvoeren, maar ook om service en onderhoud”, zo omschrijft Marsman het bedrijf in Broekland.

In Heino ligt het accent anders. “Misschien door mijn studie aan de HAS (Hogere Agrarische School) in Deventer is duurzaamheid hier onze belangrijkste tak geworden”, zegt Willemsen. Zo werd er onder meer meegewerkt aan ‘t Natuurlijk Huis in Raalte en werden er ‘ecochalets’ ontworpen.

Zowel Marsman als Willemsen zochten al enige tijd naar versterking van hun activiteiten. ‟Wij kunnen niet seriematig woningen opleveren zoals Nijhof dat wel kan en heel goed doet,‟ vertelt Willemsen. ‟En als wij bijvoorbeeld een warmtepomp moesten installeren, dan moesten we de kennis daarover inkopen,‟ voegt Marsman daar aan toe. Hij was al enige tijd op zoek naar een strategische overname, terwijl in Heino juist naar versterking van de organisatie werd gezocht.

Om de kansrijke ontwikkelingen binnen de bouw- en installatiebranche te kunnen volgen en van elkaars kennis te profiteren neemt Nijhof nu dus een meerderheidsbelang in Willemsen. Beide ondernemers verwachten ook voordelen op het gebied van bijvoorbeeld verkoop, inkoop, projectmatige samenwerking, personeel en ICT.

Voor de klanten van de twee bedrijven zal er voorlopig niets veranderen, beide bedrijven blijven onder eigen naam opereren. Mogelijke toekomstige veranderingen zullen stapsgewijs en zorgvuldig doorgevoerd worden met als doel een nog sterkere marktpositie waar ook de klanten van profiteren.

Hugo Willemsen blijft het (eerste) aanspreekpunt in Heino. Michel Marsman zal zich de komende tijd vooral richten op het verder professionaliseren van Willemsen Installatie en het benutten van de synergiemogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.