nieuwe showroom voor van den belt in raalte

Autobedrijf van den Belt in Raalte krijgt een geheel nieuwe showroom en een volledig nieuwe werkplaats. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan en moeten voor het begin van de bouwvak afgerond zijn. “Hiermee willen we ons voorbereiden op de toekomst”, stelt eigenaar Chris van den Belt. “We zetten in op groei! Daarnaast was het pand ook gewoon verouderd.”

De locatie van het bedrijf is wellicht bekender dan de naam. Autobedrijf Van den Belt is gevestigd bij het Texaco-tankstation aan de Weidelaan (langs de N348). “We hebben hier een absolute A-locatie”, stelt Chris dan ook. “Elke week verkopen we hier alleen al twee auto’s op basis van de locatie. Die werkt enorm in ons voordeel. Daarmee spreken we ook een grote regio aan. Simpelweg omdat we heel goed in het zicht zitten van het verkeer op de N348. Mede daarom ook willen we ons nog beter profileren. Dat straalt vertrouwen in je eigen kunnen uit. Vergelijk het maar met de restaurantwereld. Daarin wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een open keuken!”

De showroom wordt uitgebreid van 300 naar 500 vierkante meter. Een groot deel van de auto’s staat tijdelijk uitgestald op land dat in bruikleen is van de buren. “De verkoop heeft vooralsnog niks te lijden gehad onder de werkzaamheden”, stelt Chris. “Het was hier afgelopen weekend gruwelijk druk. Ik denk dat de mensen een verbouwing ook als een positief signaal zien. Zo van ‘ze durven het aan, ze staan niet stil’. Het kan ook. Er zit een duidelijk stijgende lijn in ons bedrijf. Ook tijdens de crisis zijn onze omzetcijfers gestegen.” Om de verkoop nog een extra ‘boost’ te geven gelden er op dit moment diverse speciale aanbiedingen. Voor een overzicht van de aanbiedingen kun je een kijkje nemen op de site van het bedrijf.

Van den Belt verkoopt jong gebruikte auto’s. Doorgaans staan er zo’n 75 te bezichtigen in en om de showroom. “We gaan daarbij voor de wat mooiere en frissere auto’s met relatief weinig kilometers op de teller”, stelt Chris. “We zitten wat occasions betreft niet in het laagsegment. We willen hier de betere auto’s bieden. Alle onze verkochte auto’s leveren we af met een grondige beurt en een APK-keuring. Op alle auto’s vanaf 4.500 euro geldt bovendien zes maanden BOVAG-garantie. Tegen een kleine meerprijs is een aanvullende garantie mogelijk.”

De auto’s worden ‘afleveringsklaar’ gemaakt in de eigen werkplaats. Daar kun je ook terecht voor onderhoud, reparaties, APK-keuringen en schadeherstel. Alle merken zijn welkom.

De verbouwing past in het totaalplaatje dat Chris voor ogen heeft. “We doen niet aan de ‘neem maar mee en zoek het verder maar uit’-handel. Dat werkt niet. Auto’s zijn te belangrijk om er gemakkelijk mee om te gaan. Een auto is voor de meeste mensen na het huis de grootste investering. Autotechniek wordt ook steeds meer specialistisch. Mede daarom gaat ook de werkplaats ingrijpend op de schop. We krijgen nieuw gereedschap en nieuwe apparatuur. Na de verbouwing zijn we klaar voor de toekomst. We willen ermee uitstralen dat we een betrouwbare partner zijn en net even dat beetje extra bieden. ”

Chris is zo’n dertien jaar geleden voor zichzelf begonnen op de huidige locatie. Daarvoor was zo’n twaalf jaar een autodealerbedrijf gevestigd op zijn locatie. Toen hij begon, was hij nog maar 24. “Jong dus”, lacht hij. “Maar ik wilde altijd al wat voor mezelf beginnen. Ik ben tevreden over de resultaten, maar de nieuwbouw markeert een nieuwe fase!”

Autobedrijf Van den Belt is gevestigd aan de Weidelaan 2a in Raalte, tel: 0572-362011. Meer info op staging2.vandenbeltraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.