Home / archiefcentraal / metamorfose voor roeke ruitersport

metamorfose voor roeke ruitersport

De winkel van Roeke Ruitersport in Lierderholthuis heeft een flinke metamorfose ondergaan. Begin januari is er gestart met een grote verbouwing. De vloer werd aangepakt en er werden nieuwe stellingen geplaatst. Een frisse en overzichtelijke winkel is het gevolg. “Het moet bij ons niet te luxe worden, klanten moeten nog lekker zelf tussen de spulletjes kunnen rommelen”, aldus Esther Roeke en haar medewerkster Susanne.

Alweer meer dan zestien jaar lang zijn Hendrie en Esther Roeke druk met hun bedrijf. Ze begonnen op de Elshof met het aanbieden van fourage (dierenvoer). Het duurde niet lang voor dat daar ook het loonwerk bij kwam. Een verhuizing naar de Herenbrinksweg in Lierderholthuis bracht ruimte om het bedrijf nog meer uit te breiden. Esther begon haar eigen ‘boerenwinkel’, behalve voor voer konden de klanten nu ook voor hun kleinveebenodigdheden daar terecht.

Het feit dat de winkel gevestigd is tegenover een grote stal bracht Esther op het idee om een winkel in ruitersportartikelen op te zetten naast haar bestaande assortiment. Esther vertelt: “Toen ik begon met de ruitersport had ik geen ervaring, maar ik heb veel kunnen leren van alle mensen om mij heen. Ik ben mij zelf verder gaan verdiepen in de mensport en heb dan ook menlessen genomen. Voornamelijk om het tuig te leren kennen. Daar heb ik veel van geleerd en dat is ook echt mijn afdeling van de winkel.”

Sinds anderhalf jaar heeft Esther een medewerker in dienst genomen, Susanne. Susanne had al twee stages bij Roeke gelopen en na het behalen van haar diploma heeft Esther haar een baan aangeboden. Haar kun je dan ook bijna dagelijks tegenkomen in de winkel.

Een veelzijdig bedrijf is Roeke wel te noemen. Behalve de ruitersport kunnen de klanten er nog altijd terecht voor hun kleinveebenodigdheden. Buiten dat biedt Roeke ook nog steeds zijn diensten aan als loonwerker en wordt er nog altijd mesttransport gereden. De fourage biedt een uitgebreid assortiment voor paarden, koeien, varkens, kippen, schapen, honden, katten etc.

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.