lourenssen pont maakt het wel heel erg bont

SP-Fractievoorzitter Willy Lourenssen reageert geërgerd op de column van VVD-er Piet Pont van afgelopen week: “Een agenda kan teveel agendapunten bevatten, kan ook politiek gevoelige onderwerpen bevatten, die een grondige raadsbehandeling vergen én soms valt dat nog samen ook. En dan kan de spreektijd van gemiddeld 15 minuten per fractie wel eens ‘onbedoeld’ het democratische spel ondermijnen. Maar dat interesseert de heer Pont niet. “

In zijn ingezonden brief vervolgt hij: “Door de aanwezigheid van de jarige Scouting begon de vergadering later. Door de aankondiging van twee SP-moties, werd de agenda gewijzigd vastgesteld. Herhaalde toezeggingen van het College om met een voorstel te komen hoe om te gaan met accommodaties bleven maar uit en het werd tijd dat de raad hier haar afkeuring over zou uitspreken. De SP-motie over recreatiewoningen vloeide voort uit een door de SP georganiseerde discussieavond in november vorig jaar waarbij alle politieke partijen hadden aangegeven bereid te zijn voor de raadsverkiezingen met een voorstel te komen. De SP-motie was daar een uitvloeisel van. Die moties lagen dus al voor 20.00 uur bij iedereen op tafel en waren in de dagen ervoor al per mail toegestuurd. Schort er iets in de interne communicatie bij de VVD?”

“Ook de amendementen en moties van de SP over de Wet Werk en Bijstand waren op dinsdag 26 januari voor de raadsvergadering reeds naar de VVD fractie gestuurd. Blijkbaar heeft de heer Nijboer, fractievoorzitter van de VVD, die deze moties en amendementen heeft ontvangen, dit niet met de heer Pont gecommuniceerd. Weer een communicatiefoutje bij de VVD?”

“De leden van Scouting moesten staan omdat de publieke tribune vol zat met gasten van de raad én inwoners van Heino die kwamen voor de herontwikkellocaties in Heino. Hoezo burgers wegjagen? Alleen toen de Heinose VVD’er Nijboer over dit onderwerp aan het woord kwam, werd er vanaf de publieke tribune afkeurend gereageerd. Dus deed de VVD er maar weer snel het zwijgen toe. En dat hebben ze vrijwel de hele avond maar volgehouden. Debat? Ho maar! Niet de Raad jaagt de burgers weg, maar de VVD door elk debat uit de weg te gaan en maar braaf ja te knikken op elk voorstel wat er van het college komt. Hoezo dualisme?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.