loonbedrijf oplossing zouttekort

Gisteren heeft hij een kleine demonstratie aan een delegatie van gemeente Raalte mogen geven.

In plaats van strooizout gebruikt Van der Vegt pekelwater. “Zout is niet meer voorradig, pekelwater is er meer dan genoeg,” aldus Van der Vegt. “Op dit moment is het pekelwater al in gebruik op terreinen van meerdere bedrijven in Raalte. Ook het Wooldhuis in Heino maakt er zelfs al gebruik van.”

“Voordeel van het pekelwater is dat het sneller werkt dan strooizout. Daarnaast tast het het wegdek minder aan. Wel is de werkingsduur iets korter,” volgens Peter van der Vegt. De prijs van het pekelwater is ongeveer hetzelfde als die van strooizout.

“Gisteren heb ik een kleine demonstratie van de werking gegeven aan een delegatie van de gemeente. Dat was in Mariënheem. Waar ik het pekelwater gesproeid heb, is het dorp nog steeds redelijk berijdbaar,” vertelt Van der Vegt.

Ook is het pekelwater beter leverbaar dan strooizout:”Binnen 24 uur heb ik een nieuwe voorraad. Dan wordt er een tank van 10.000 liter gebracht. Met zo’n tank kun je ongeveer 100 kilometer wegdek van pekel voorzien.” Waar dat pekelwater vandaan komt? “AKZO uit Hengelo, ja.. Strooizout hebben ze niet meer als je belt, maar pekelwater hebben ze zat,” sluit Peter van der Vegt af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.