leo weghorst blijft in tijenraan

Leo Weghorst blijft huurder van het restaurant bij Sporthal Tijenraan. De gemeente had de huur opgezegd om de weg vrij te maken om er met het Carmel College een ander concept van te maken. Dat concept gaat nu samen met Weghorst uitgevoerd worden.

Een woordvoerder van de gemeente Raalte bevestigt de nieuwe situatie. “Het Carmel College ontwikkelt zogenaamd competentieonderwijs. Leerlingen belanden in een soort leer-werk-situatie, wat ze anders in de schoolbanken bijgebracht wordt. Bij het restaurant van de sporthal zouden ze zo op gebied van catering hun leerdoelen kunnen bereiken. Als gemeente wilden we daar graag aan meewerken, maar dan moest het contract met Weghorst er anders uit komen te zien. We zijn toen begonnen met het opzeggen van het contract, maar dat had eigenlijk niet moeten gebeuren.” Inmiddels zijn gemeente en Weghorst weer ‘on speaking terms’. De plannen met het Carmel College gaan gewoon door. Maar dan met Arjan en Leo Weghorst als de huurders.

Leo Weghorst is blij met de nieuwe situatie. “Ik moet je eerlijk zeggen dat ze de ME mee hadden moeten nemen als ze me er uit hadden willen zetten, want een huurder heeft in dit land behoorlijke rechten.” De gemeente geeft dat ook wel toe. “We hadden die bedrijfsmatige huur eigenlijk niet op deze manier op kunnen zeggen.” Weghorst: “Het was een moeilijke tijd. Want wat doe je met allerlei investeringen. Een vaatwasser vervangen als je weet dat je er niet al te lang meer zit? Partijtjes vastleggen? Je merkt dat de energie dan de verkeerde kant op gaat. Maar nu we weten dat we weer verder kunnen, gaan we er helemaal weer voor.” Samen met het Carmel College, want dat wordt wel de nieuwe situatie: leerlingen van deze school gaan in de toekomst de catering daar verzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.