kwaliteitsfilms en muziekfilms in filmhuis raalte

Filmhuis Raalte is 2010 succesvol begonnen met een uitverkocht huis bij ‘Oorlogswinter’. Met twee kwaliteitsfilms in februari en vier muziekfilms in maart wordt het programma voortgezet.

Op 5 februari staat de vertoning van ‘Millennium’ (‘Mannen die vrouwen haten’) op het programma, een film, gebaseerd op de bestseller van Stieg Larsson. ‘Net zo goed als het boek’ vindt De Filmkrant, maar de Volkskrant kiest toch voor de film: ‘beter (en korter) dan het boek’.

‘Buddha collapsed out of shame’ draait op 19 februari, een hartverscheurend sprookje over een 6-jarig meisje. Het is een verhaal over de discriminatie van vrouwen tegen de achtergrond van de oorlog in Afghanistan.

Maart is weer ‘muziekmaand’, net als in 2008 en 2009. Elke vrijdag is er een muziekfilm.

‘Young at Heart’ is 5 maart te zien, een documentaire over een koor van tachtigers, die gospel, soul en zelfs rock ’n roll zingen. ‘This is It’ is op 12 maart aan de beurt, een film over King of Pop Michael Jacksons. ‘In search of Mozart’ volgt dan op 19 maart. Hierin wordt de beroemde componist achterna gereisd door het hart van Europa. ‘Shine a Light’ sluit op 26 maart de muziekmaand af. Dit is een documentaire met optredens van de Rolling Stones.

De films beginnen om 20.00 uur. Kaartjes à 5 euro zijn verkrijgbaar bij de Parabool in het Kulturhus. Een ledenpas van het filmhuis kost 7,50 euro per jaar. Leden hoeven per voorstelling 1 euro minder voor een kaartje te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.