kamerlid snijder bezoekt boer boetelerveld

Janneke Snijder – Tweede Kamerlid van de VVD – heeft vrijdag de gemeente Raalte bezocht. Zij werd ontvangen door een afvaardiging van de politiek en de agrarische wereld. Snijder ging op bezoek bij een boer, die vanwege de nabijheid van het Boetelerveld moeilijkheden heeft met zijn voorgenomen bedrijfsuitbreiding.

Natura 2000 gooit veel bedrijven op slot, omdat Nederland de regels van Brussel altijd verder wil interpreteren dan de bedoeling is. “Nederland wil altijd het braafste jongetje van de klas zijn”, aldus Snijder. Dit werd ook bevestigd door Jan Huitema, die assistent was van Jan Mulder in Brussel. De mening werd gedeeld door een deel van de ruim veertig aanwezige geïnteresseerden.

Snijder kreeg duidelijke boodschappen mee voor Den Haag. De onderwerpen varieerden van dierenwelzijn en gezondheid tot Bedrijfs Ontwikkel Plannen (BOP’s) en stikstofreductie. Het thema van de avond was ’Hoe ziet de landbouw er uit in 2020’. Zover bleek het zichtveld van niemand te reiken, maar iedereen was benieuw hoe het er tot 2013 zou gaan uitzien.

De jonge garde agrariërs zou het liefst blijven boeren op de plek waar ze nu zitten. Verplaatsen betekent veel administratief werk, met daarbij de vraag of er uiteindelijk wel een vergunning kan worden verleend voor nieuw-vestiging.

Alle aanwezigen waren het er mee eens dat er stapels regels moeten worden geschrapt om de boeren in plaats van achter een bureau weer echt in de stal en het land aan het werk te krijgen.Naast Kamerlid Snijder werden ook Theo Duteweerd (NVV) en Gerrit Tuten (LTO) bestookt met vragen. Dit ging vooral over hoe zei de toekomst zien van de veelsoortige agrarische bedrijven. De avond werd op uitstekende wijze aan elkaar gepraat en geleid door de zeer kundige Hans Boxem uit Borculo, die lid is van de VVD Berkelland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.