Home / archiefcentraal / jos courier booswichten dat zijn het

jos courier booswichten dat zijn het

Tot de zondag na de verkiezingen belicht Jos Courier iedere zondagmorgen de Dalfser politiek. Deze week over de booswichten van GB die zelf een zebrapad aanlegden. En meer.

Jos Coerier: “Je zou mogen verwachten dat vertegenwoordigers van de lokale overheid weten hoe ons staatsbestel in elkaar steekt. Zo heb je de wetgevende macht en de uitvoerende macht. De onafhankelijke rechter beslist of er volgens de regels van het spel wordt gehandeld.

Raadsleden van Gemeentebelangen in Dalfsen hebben die gebruiksaanwijzingen nog niet helemaal in hun hoofd. Niet zo gek want GB is ook niet echt een politieke partij maar hoe je het ook wendt of keert, ze leveren wel een paar volksvertegenwoordigers en maken zodoende deel uit van de wetgevende macht.

Een paar dagen geleden togen GB-ers, waaronder raadsleden, op pad met een emmers witte verf en wat rollers en kalkten eigenhandig een zebrapad op de keien van het dorp. Ludiek, vond de altijd goedlachse “politiek’ leider van GB, Jos Ramaker. Maar daar komt hij niet mee weg. Jos is een booswicht volgens de letter van de wet. Hij maakt een inbreuk op de Wegenverkeerswet en het reglement voor verkeersregels en Verkeerstekens maar hij pleegt ook nog eens een milieudelict. Probeer het zelf maar eens: Ga naar de Gamma, koop een pot verf en schenk die leeg vóór de voeten van een agent. Daar krijg je geheid een bon voor wegens illegaal storten van chemisch afval. En stel je voor dat iedereen naar eigen goeddunken verkeersborden gaat ophangen.

GB heeft de trend gezet maar naar verluidt is VVD-er Gerrit Schoonhoven recent op de Schaapskooiweg gesignaleerd met een baco in zijn zak. Hij was voornemens om het bord ‘overstekend wild’ daar weg te halen en het te herplaatsen bij de ingang van het raadhuis. Uit goede bronnen komt het bericht dat de Dalfser socialisten alvast zelf zijn begonnen met de uitvoering van hun plan om circussen met dieren te verbieden. Men zegt dat er een anti-dompteuragent is waargenomen met een rode pet op. Deze functionaris is al te hulp geroepen door partijgenoten uit Ommen om op te treden tegen de populisten van de LPO die met een pony liepen te slepen om stemmen te ronselen.

De Christenunie heeft contact gelegd met de Unionisten van de Veluwe die vinden dat er opgetreden moet worden tegen teveel verkeersdrempels. Alleen het vorstverlet heeft de mannenbroeders er van weerhouden de koevoet ter hand te nemen. Ondertussen moet het CDA uitkijken niet opnieuw in conflict te komen met inspecteurs die waken over de volksgezondheid. De Christendemocraten deelden tijdens een eerdere campagne appels uit om zieltjes te winnen. Op het oog een sympathieke geste ware het niet dat het CDA om begrijpelijke redenen voor CDA groene appels had gekozen. Verscheidene argeloze passanten zijn er serieus van aan de diarree geraakt. Ab Klink heeft al laten weten dit niet nog eens door de vingers te zullen zien. Ik adviseer het CDA, ook gezien het winterweer, dit keer te kiezen voor groene snert op voorwaarde dat er geen worst in zit van varkens die in een circus zijn opgetreden. Vegetarische linzensoep raad ik af vanwege Kain en Abel-associaties. Voor de CU heb ik de tip om zelf een discobus te gaan exploiteren. Zij zullen geen enkele moeite hebben om een ordentelijke samenzang te dirigeren.

En die andere partijen dan? Misschien is het voor iedereen een goed idee om toch vooral te zorgen voor een stel bekwame raadsleden die in staat zijn intelligent werk te verrichten. Het uitvoeren daarvan kunnen zij dan overlaten aan mensen die daarvoor betaald worden.”

Jos Courier

Lees ook

December-editie Soepcafé Annahuis gecanceld

RAALTE – Het soepcafé in het Annahuis, dat gepland stond op vrijdag 10 december, gaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.