jeugdige ehbo ers op bezoek bij brandweer

Kinderen die de cursus Jeugd EHBO volgen waren afgelopen woensdag te gast bij de brandweer in Raalte. Naast uitleg van de brandweer, waren ook de politie en ambulance aanwezig om uitleg te geven over hun werkzaamheden.

Jeugd EHBO is een cursus die gegeven wordt aan leerlingen van de groepen 7 en 8 van Raalter Basisscholen. Namens de brandweer gaven Gerko Jansen en Jos Veltien uitleg over materialen en hulp bij ongevallen. De cursisten mochten ook allemaal werken met het materiaal waarmee de brandweer een auto opensnijdt.

Henny van de Velde van de Politie Raalte, legde uit waar het bij de politie omgaat. De politie is vaak als eerste aanwezig bij een ongeval. Belangrijk is dat alles wordt afgezet, want veiligheid gaat voor alles. De kinderen leren dat ook bij de EHBO. Helpen is goed, maar je moet als eerste aan je eigen veiligheid denken, want het is niet de bedoeling dat er nog meer slachtoffers vallen.

De leerlingen namen ook een kijkje in de ambulance. Karin Woudstra van ambulance IJsselland liet zien wat een ambulance allemaal bij zich heeft. Naast de verbanden waarmee de kinderen tijdens de lessen leren elkaar te verbinden, heeft de ambulance allerlei apparatuur, zoals beademingsapparatuur, bij zich om de slachtoffers te helpen.

Karin Woudstra liet samen met één van de lesgevers Gerrit Logtenberg van de Jeugd EHBO Raalte zien hoe iemand met nekletsel vervoerd kan worden. Een leerling werd vastgebonden op een brancard zodat ze zonder verder letsel vervoerd kon worden.

De leerlingen van de Jeugd EHBO Raalte doen eind maart examen. Als ze geslaagd zijn krijgen ze hun diploma en weten ze hoe ze wonden moeten verbinden, mensen met uitgeslagen tanden moeten helpen en levensbedreigende handelingen, zoals verstikkingen moeten behandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.