ivn raalte organiseert plantencursus

IVN-Raalte organiseert in de maanden april en mei een plantencursus. In de cursus wordt de opbouw van het plantenrijk besproken en de bouw van de plant behandeld. De kenmerken van de belangrijkste plantenfamilies, inclusief de grassen en zeggen komen aan de orde. Ook leer je

met een Flora te determineren, met behulp van een plantenboekje de naam van een plant te achterhalen.

Voorkennis is niet nodig. Wel wordt aanbevolen om de Bloemengids van Natuurmonumenten (Wilde bloemen van Noordwest-Europa) aan te schaffen. Deze gids kost € 14,95 (voor leden van Natuurmonumenten € 12,95). Voor de cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 15,-. Het aantal deelnemers is beperkt.

De cursus bestaat uit 3 theorieavonden en 3 excursies. De theorieavonden worden gegeven in Wijnmakerij De Landman, Tolhuisweg 5 te Raalte. De data zijn 27 april, 11 en 20 mei. De excursies zijn steeds op zaterdagmorgen, respectievelijk 1, 8 en 15 mei. De cursus wordt gegeven door de Elja van Dongen. Elja van Dongen is ecologisch medewerker van het Waterschap Groot Salland en lid van het KNNV.

Je kan je voor 15 maart opgeven bij de coördinatoren van de plantenwerkgroep Georg Soetens of Math Berkers , via mail, berkers@natuurlijk.nl, of gsoetens@home.nl of per telefoon 0572-357765.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.