ijsselfit start met fitness op leeftijdsbasis in olst

Fitnessschool IJsselfit wil in het vervolg in Olst trainingen aanbieden op basis van leeftijd. “We hebben hiermee geëxperimenteerd en kwamen tot positieve bevindingen”, stelt Cor van der Goeten, de eigenaar van IJsselfit. “De jongeren kunnen zich vrijer gedragen in hun ‘eigen’ club en de oudere deelnemers kunnen met de eigen vriendenclub oefenen.”

IJsselfit verzorgt fitnesstrainingen in Olst, Mariënheem, Heeten, Luttenberg en Wijhe. De grote man achter IJsselfit is Cor van der Goeten. Deze van oorsprong uit België afkomstige Wijhenaar heeft een geheel eigen kijk op fitness. Hij is van mening dat je geen dure toestellen nodig hebt, maar met simpele attributen ook hele leuke trainingen kunt geven. Dat houdt in dat een abonnement bij IJsselfit niet duur hoeft te zijn.

Fitnessrages en trends zeggen hem weinig. Die zijn namelijk vaak in strijd met de theorieën van hoogleraar Jan Borms, een oude maat van Van der Goeten. “De mooiste beloftes worden je gemaakt, maximaal resultaat met een minimum aan inspanning, dat soort dingen, maar zo werkt het gewoon niet”, stelt Van der Goeten. “Als je wilt afvallen, zijn er maar twee dingen die helpen: Een ander eetpatroon en veel lichaamsbeweging en zweten. We doen dan ook geen vage beloftes. Elk mens heeft een eigen lichaamstype. Sporten binnen de kaders van je lichaamstype is gezond. Wil je tot een ander lichaamstype gaan behoren, zul je hard moeten werken en hard blijven werken. Daarin zit ‘em ook de verklaring van het ‘jojo-effect’. Er zijn maar weinig mensen die het namelijk kunnen volhouden om een ander lichaamstype te behouden.”

Van der Goeten is zijn hele leven al actief als sportleraar. In zijn jeugd gold hij als één van de grootste turntalenten van België. Hij werd drie keer nationaal turnkampioen. Daarnaast gaf hij onder andere les aan de recherche- en kaderschool van de politie. Hij stond aan de wieg van successen van vele turnsters. Zijn dochters doen op hoog niveau aan trampoline springen. “Sporten en bewegen moeten leuk en gevarieerd zijn en de doelen die je jezelf stelt moeten haalbaar zijn”, stelt Van der Goeten, inmiddels 65. “Daarom zijn onze lessen ook erg afwisselend. De ene keer werken we op basis van een aerobicstraining, de volgende keer heb ik fitnesstoestellen of gaan we Pilates doen. Per kwartaal komen alle vormen van fitnesstraining voorbij. Ik houd van sport, maar ik ben ook een echte Belgische Bourgondiër. Dat gaat prima samen hoor! Zie mijzelf maar als het levende bewijs daarvoor. Ik zal altijd blijven sporten. Ik kan dit ook echt niet als werk zien. Het is niet eens meer een hobby, het is mijn grote passie!”

Wil je meer weten over IJsselfit? Loop rustig eens binnen bij één van de trainingen. IJsselfit verzorgt elke maandagavond twee trainingen in de Hooiberg in Olst. De eerste van 18.30 tot 19.30 uur, de tweede van 19.30 tot 20.30 uur. Deze twee trainingen zijn toegankelijk voor iedereen. Op woensdag is de jeugd aan de beurt in de Hooiberg (20.00 tot 21.00 uur) en donderdag de ouderen (13.45 tot 14.45 uur) en de oudere jongeren (19.00 tot 20.00 uur). Daarnaast is IJsselfit elke maandag van 19.30 tot 20.30 uur aanwezig in het As-spel in Mariënheem, elke woensdag van 18.30 tot 19.30 in ’t Scheultie in Heeten, elke vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur in de sporthal in Luttenberg en elke zaterdag van 9.15 tot 10.15 uur aan de Hoevenhoek 31 in Wijhe. Voor meer informatie kun je bellen naar 0570-853130.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.