ijsmeester scheg vancouver laaglandbaan

Er is nogal wat doen over de ijsvloer van Vancouver. Het ijs bevat hobbeltjes, is traag en erg nat. Voor ons reden genoeg om eens in de eigen regio te informeren. IJsmeester Harry Kers van De Scheg wilde er wel wat over zeggen.

“In Vancouver heb je natuurlijk wel te maken met een heel andere situatie dan hier. De ijsmeesters daar klagen al over een luchtvochtigheid van 34 procent. Ik wou dat ik te maken had met 34 procent, het is hier soms wel 85 procent. Ik vind de situatie daar een beetje overtrokken. Het grootste probleem van de ijsmeesters in Canada is dat ze zichzelf teveel vergelijken met een hooglandbaan, dat vraagt totaal ander ijs dan een laaglandbaan, zoals in Vancouver. Misschien zijn de verwachtingen wel te hoog,” aldus ijsmeester Kers.

Tijdens een dweilpauze halen de machines op het ijs een klein laagje ijs van de baan af. “Dat is maar één of twee millimeter. Daarna wordt er een klein laagje water op het ijs gespoten. Misschien geven ze in Vancouver wel teveel water, gezien de plassen op de baan.”

Wij Nederlanders maken toch altijd goed ijs? Is dat niet op de oplossing? Een Nederlandse ijsmeester invliegen in Vancouver? “Haha, nee. Ik ben niet van mening dat de oplossing uit Nederland moet komen. Het is niet de oplossing om iemand uit Nederland in te vliegen. Wel maken we er wel veel grappen over,” sluit ijsmeester Harry Kers af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.