Home / archiefcentraal / hans de kort stelt vragen aan gemeente raalte

hans de kort stelt vragen aan gemeente raalte

Hans de Kort uit Raalte heeft zich aangemeld voor de vragenronde voor inwoners tijdens de aanstaande raadsvergadering van de gemeente Raalte. Hans de Kort zelf over deze vragen: “Ik meen dat ik met het verzoek voldoe aan de criteria die daarvoor gelden. Het zou me echter niet verbazen wanneer de beoordelaars nog een procedureel puntje proberen te vinden om me buiten de deur te kunnen houden. Stevige kritiek zal sommigen, zo kort voor de verkiezingen, immers slecht uitkomen.”

Hans de Kort heeft in december 2008 ook al een verzoek ingediend, waar toen moeilijk over werd gedaan. De Kort: “Het had toen veel weg van een bestuurlijke poging tot het toepassen van censuur. Maar misschien dat ik die vrees nu ten onrechte heb. Ik hoop dat.”

Over de reden van de aanvraag is De Kort duidelijk: “Ik zal proberen om tijdens de vergadering de laatdunkende wijze aan de kaak te stellen waarop het VVD-raadslid Piet Pont in een opinieartikel enkele gewetensvolle collega-raadsleden in de hoek heeft gezet. Collega-raadsleden die op een zeer betrokken wijze zijn opgekomen voor zorgen van inwoners. Inwoners die zich door de laatdunkendheid van de heer Pont, terecht, plaatsvervangend beledigd zullen voelen.”

Lees ook

Lezing in Holstohus over Zwitserse kunstenaarskolonie

OLST – Anjette van de Ven van Bureau KunstVenster verzorgt op maandag 25 oktober een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.