guido alferink beste broodbakker van de regio

De 22-jarige Guido Alferink uit Hoonhorst is de beste broodbakker van de regio. Tijdens vakwedstrijden in Leeuwarden bleek hij de beste in de categorie “all round.”

Guido Alferink, die bij bakkerij Van der Most in Lemelerveld werkt, deed op 3 februari mee aan de vakwedstrijden op het Friesland College te Leeuwarden. Guido:”Ik deed mee aan de categorie ‘allround bakker,’ dat hield in dat ik zes broden in moest leveren. Drie gevuld en drie ongevuld.”

Eén van de ongevulde broden die hem succes bracht was zijn ’tijgervloer wit.’ Als gevuld brood leverde hij onder andere een ‘Halve Gare’ in. Een Halve Gare is een brood van krentenbrood met suikerbrood, met daartussen kaneelspijs.

De broden moesten voor 2 februari, 11.00 uur ingeleverd worden op school. Daar werden de broden ’s middags beoordeeld. De beste drie deelnemers zouden ’s avonds gebeld worden, om uitgenodigd te worden voor de prijsuitreiking op de volgende dag.

Guido:” ’s Avonds werd ik gebeld door mijn docent. Ik kreeg te horen dat ik samen met twee anderen van het Deltion in de prijzen was gevallen. Toen de prijsuitreiking begon kreeg ik te horen dat ik eerste was geworden!”

Vooral op structuur, originaliteit, smaak en malsheid scoorde Alferink erg hoog. Of Guido nu even rustig kan genieten van zijn roem? Nee. Op 14 april doet hij mee aan de landelijke kampioenschappen in Wageningen. “Hopelijk bak ik daar ook wat van,” aldus de bakker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.