gratis screening op huidkanker in dz

De dermatologen van het Deventer Ziekenhuis geven op 20 maart -de open dag van het Deventer Ziekenhuis- voorlichting over huidkanker. Wie een verdacht bultje of veranderd moedervlekje heeft, kan dat zelfs laten nakijken.

Het aantal gevallen van huidkanker is de laatste jaren enorm toegenomen. Zagen de dermatologen voorheen hoogstens één geval per week, tegenwoordig komen dagelijks patiënten naar het ziekenhuis bij wie de diagnose huidkanker wordt gesteld. Langdurig zonnebaden en steeds meer huid blootstellen aan de zon, zijn daarvan toch wel de oorzaken.

Op de open dag van het Deventer Ziekenhuis geven de dermatologen elk half uur een presentatie over huidkanker. Wat is het, hoe ontstaat het, welke vormen komen voor, en wat zijn de behandelingen? Bezoekers die een verdacht vlekje, bultje, niet snel te genezen wondje of een verkleurd moedervlekje willen laten nakijken, kunnen dat op zaterdag 20 maart gratis doen. Op de dag zijn twee tot drie dermatologen aanwezig die binnen enkele minuten kunnen zien of er iets aan de hand is. Er wordt geen huidmateriaal afgenomen. Bij een verdenking op huidkanker wordt er een afspraak gemaakt voor verder onderzoek. De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur in het Deventer Ziekenhuis aan de Nico Bolkesteinlaan 75.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.