gratis naar rhythm chiefs en danny bryant

Bluesliefhebbers met een krappe beurs kunnen komende weken zowel de Nederlandse Rhythm Chiefs als de Engelse bluesrocker Danny Bryant gratis in actie zien. Zondagmiddag 28 februari treden The Rhytm Chiefs voor niks en niemendal op in Taveerne Tivoli/American Motor Museum in Raalte als Ribs & Blues de nieuwe huisstijl presenteert. En voor elke tiende bezoeker liggen er dan ook nog 2 vrijkaartjes klaar voor het optreden van Danny ‘powered by Ribs & Blues’ Bryant zaterdagavond 13 maart in De Lantaarn in Hellendoorn.

Afgelopen maanden is er door Ribs en Blues samen met Catapult Communicatie in Hellendoorn hard gewerkt aan een nieuwe huisstijl, compleet met vernieuwd logo. Tijdens Pinksteren zal de nieuwe huisstijl overal op festivalterrein de Domineeskamp tijdens het grootste gratis blues- en bluesrockfestival van ons land te zien zijn.

Om dit te vieren wordt er zondagmiddag 28 februari in Taveerne Tivoli aan de Zwolschestraat in Raalte een feestelijke presentatie gegeven onder het motto ‘ Ribs en Blues pakt uit!’ Daarbij zullen The Rhytm Chiefs vanaf 3 uur ’s middags een voor iedereen gratis toegankelijk optreden verzorgen. In de pauze tussen de 2 volledige muzieksets wordt de nieuwe huisstijl officieel gepresenteerd door voorzitter Ton Groot Beumer van Ribs & Blues.

The Rhythm Chiefs werden wel de jongste bluesband van Nederland genoemd maar zijn dat stadium nu wel ontgroeid, zo bleek bijvoorbeeld tijdens hun optreden op Ribs & Blues 2009. De in 2003 opgerichtte band speelt op een manier waar menig veel oudere muzikant alleen maar van kan dromen. Zeker is dat Dusty, Danny en Raphael een van de meestbelovende jonge rootsact van ons land zijn. Wat muziekstijlen betreft gaat het inmiddels verder dan blues, want er worden elementen uit country/bluegrass, rock ’n roll/rockabilly, funk en jazz aan hun sound toegevoegd.

Zoals gezegd, deze feestelijke middag in het mooiste motormuseum van Nederland is vanaf 15.00uur vrij toegankelijk. Ribs & Blues heeft nauwe banden met De Lantaarn in Hellendoorn, waar zaterdagavond 13 maart een ander knallend succes van Ribs & Blues 2009 te zien en horen is; de Brit Danny Bryant. Omdat een nieuwe huisstijl een belangrijk en feestelijk moment is, stelt De Lantaarn voor elke tiende bezoeker in Tivoli 2 vrijkaarten beschikbaar voor zaterdagavond 13 maart.

Danny Bryant wordt inmiddels al een aantal jaren gerekend tot de betere bluesgitaristen van Europa. Een reputatie die deze echte bluesrocker vooral te danken heeft aan een onwaarschijnlijk groot aantal spetterende live-optredens met zijn RedEyeBand, bestaande uit zijn vader Ken Bryant op basgitaar en Trevor Bar op drums.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.