gewoon carolien olympische spelen

Normaal ben ik niet zo’n enthousiaste sportkijker, maar de Olympische Spelen in Vancouver zijn nog geen dag saai geweest. Er wordt prachtige sport geleverd en huizenhoge favorieten als Sven Kramer, Annette Gerritsen, Laurine Riessen, en Sallander Mark Tuitert en anderen hebben geweldig gepresteerd. Ik luister naar de verhalen van Mark Tuitert uit Holten die jarenlang, elke dag hard heeft gewerkt om op dit specifieke moment alle inspanning één te laten worden in een geweldige race, wat heeft mogen resulteren in een gouden medaille. Dit wekt mijn bewondering en geeft mij inspiratie. Dit is voor mij een voorbeeld van een prachtige spirituele ervaring.

Al acht jaar lang hebben Mark Tuitert en zijn coach onderzocht en uitgerekend dat de pupil meer mogelijkheden in zich had. Tegenslagen, onduidelijkheden en moeilijkheden lieten zijn talent niet voldoende naar buiten komen. Maar Mark ging door. Hij keek naar de problemen, steeds weer opnieuw bewust wordend van eigen kunnen en mogelijkheden, bleef hard trainen en hield vertrouwen. Hij wilde een Olympische medaille winnen. Ook als hij niet trainde, was hij geestelijk bezig. Dat kon heel diep gaan. Hij liet zich niet kisten, hij stapte elke keer weer opnieuw op zijn (klap) schaatsen. De kracht die hij in zich heeft, wilde hij steeds meer gecontroleerd met goede techniek doorgeven aan zijn benen en schaatsen, zodat de hoeveelheid slagen van zijn benen hoger zou worden en hij dus sneller zou gaan.

In de schaatswereld noemen ze dat ‘geven’. Spiritueel gezien bekende termen… En in Vancouver kwam alles verrassend goed voor hem samen. “Een monsterlijk lekkere race”, noemde Mark Tuitert de olympische 1500 meter. “Ik was de hele race heel gefocust”, vervolgde Tuitert. “Ik moest blijven geven en blijven geven. Ik had zoiets van, laat het vandaag maar gebeuren.” En zo geschiedde. Kwestie van overgave aan ‘Dat wat er is’? Eenwording? Er is een innerlijk leven, er is spiritualiteit en er is het vermogen om dit vorm te geven in de sport. In mijn beleving heeft Mark Tuitert een geweldig mooie spirituele ervaring gehad, waar wij allemaal van genoten. Dank je wel, Sallander Mark en alle andere winnaars!

Laat mij gerust jouw ervaringen weten op info@carolienjonkman.nl Via dit mailadres kun je me ook vragen stellen. staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.