Home / archiefcentraal / gemeente raalte over fittest geslaagde dag

gemeente raalte over fittest geslaagde dag

Ongeveer 120 mensen in de leeftijd tussen 55 en 65 jaar uit Raalte en Mariënheem namen afgelopen zaterdag deel aan de GALM-Fittest. De deelnemers werden bij verschillende onderdelen op fitheid getest. Na afloop van de test kregen de deelnemers een passend beweegadvies mee, voor een aansluitend beweegprogramma.

De fittest komt voort uit het GALM-project. GALM staat voor het Gezond Actief Leven Model. Dit project is ontwikkeld om mensen in de leeftijd van 55 tot 65 jaar te stimuleren (weer) in beweging te komen.

Bij het laatste testonderdeel kregen mensen een beweegadvies van gespecialiseerde GALM-adviseurs. De deelnemers konden een keuze maken uit een 12-weeks introductieprogramma met aandacht voor diverse beweegactiviteiten. Ook kregen ze een sport- en beweeggids met een overzicht van alle mogelijke sportactiviteiten én ze konden gebruik maken van het kennismakingsaanbod van de aanwezige sportverenigingen. Ruim 70 deelnemers hebben aangegeven interesse te hebben in deze beweegprogramma’s. Daarom kijkt de afdeling sport van de gemeente Raalte terug op een geslaagde én gezellige dag.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.