geen subsidie voor schuilhut boetelerveld

De afwijzing van de subsidie-aanvraag van Landschap Overijssel was voor de fractievoorzitter van de Raalter PvdA reden genoeg tot het stellen van vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Deze vragen werden door Ivo Leijten gesteld in een brief aan het Raalter College. Leijten vond het standpunt van de gemeente kort door de bocht. Het ontbreken van financiële dekking mag volgens de PvdA-fractie geen reden zijn om goede initiatieven met een groot bereik, eigen inbreng van middelen en weinig gemeentelijke kosten niet financieel te ondersteunen.

De gemeente licht de afwijzing toe: “Landschap Overijssel heeft een aanvraag voor een subsidie van 4000 euro gedaan. We vonden het een prachtig initiatief. Het gaat dus niet om het verzoek zelf, we hebben gewoon geen subsidiepotjes meer beschikbaar. We zitten immers midden in een proces van bezuinigingen.”

De gemeente heeft Landschap Overijssel geadviseerd om het via een Leader-project te proberen. Mocht dat niet lukken, dan heeft de gemeente toegezegd de subsidie-aanvraag te proberen in te passen in de begroting van volgend jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.