geen confetti tijdens optochten raalte

Gemeente Raalte heeft in een mail bestuursleden van alle carnavalsverenigingen uit de regio het verzoek gedaan geen confetti te strooien tijdens de optocht. Door de vorst kan de gemeente geen veegmachines inzetten, deze hebben namelijk minimaal een temperatuur van 2 graden boven nul nodig, om hun werk te kunnen doen.

Gevolg hiervan zou zijn dat de confetti lang blijft liggen. Omdat het niet direct opgeruimd kan worden, is de kans op vervuiling van de tuinen omwonenden dan groot. De gemeente benadrukt dat het geen verbod betreft, enkel een vriendelijk doch dingend verzoek.

Woordvoerder Marc Slagter heeft bij RTV Oost ook mondeling nog eens uitgelegd waarom de confetti niet gebruikt mag worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.