fractievoorzitter pvda aan tafel met cursisten

Een PvdA-delegatie – waaronder fractievoorzitter Mariëtte Hamer en kamerlid Anja Timmer – bracht vrijdag een bezoek aan START.Deltion in Zwolle. Dat is een plek waar burgers door scholing hun maatschappelijke kansen kunnen verbeteren. De politici gingen in gesprek met cursisten om te horen op welke manier de politiek deze groep kan ondersteunen.

Een groepsgesprek met allochtone vrouwen gaf een goed beeld van de moeilijkheden waarmee nieuwkomers te maken hebben. Onder de vrouwen bevindt zich een Afghaanse kinderarts wiens diploma in Nederland niet wordt erkend. Bij START.Deltion maakt ze voorzichtig een herstart. Door de combinatie van beroepsonderwijs, extra taalonderwijs en stage hoopt ze gauw weer iets te kunnen betekenen voor de maatschappij.

Naast de landelijke kopstukken bestond de PvdA-delegatie uit vertegenwoordigers van de provinciale en plaatselijke politiek. Van de gemeente Zwolle waren wethouder Knol en PvdA-lijsttrekker Eefke Meijerink aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.