Home / archiefcentraal / fractievoorzitter pvda aan tafel met cursisten

fractievoorzitter pvda aan tafel met cursisten

Een PvdA-delegatie – waaronder fractievoorzitter Mariëtte Hamer en kamerlid Anja Timmer – bracht vrijdag een bezoek aan START.Deltion in Zwolle. Dat is een plek waar burgers door scholing hun maatschappelijke kansen kunnen verbeteren. De politici gingen in gesprek met cursisten om te horen op welke manier de politiek deze groep kan ondersteunen.

Een groepsgesprek met allochtone vrouwen gaf een goed beeld van de moeilijkheden waarmee nieuwkomers te maken hebben. Onder de vrouwen bevindt zich een Afghaanse kinderarts wiens diploma in Nederland niet wordt erkend. Bij START.Deltion maakt ze voorzichtig een herstart. Door de combinatie van beroepsonderwijs, extra taalonderwijs en stage hoopt ze gauw weer iets te kunnen betekenen voor de maatschappij.

Naast de landelijke kopstukken bestond de PvdA-delegatie uit vertegenwoordigers van de provinciale en plaatselijke politiek. Van de gemeente Zwolle waren wethouder Knol en PvdA-lijsttrekker Eefke Meijerink aanwezig.

Lees ook

Vriendenkring van de Hartkamp viert 40-jarig bestaan

‘Het doel is exact hetzelfde gebleven: ‘Het leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk maken’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.