fluorescerende borden geven hoogte viaduct aan

Om aan te geven hoe hoog je vrachtwagen maximaal mag zijn om onder de tunnel aan de Ganzeboomlaan tussen Raalte en Raalte Noord door te mogen, heeft de gemeente Raalte een paar fluorescerende borden geplaatst.

Het is nog een raar verhaal hoe die borden er uiteindelijk gekomen zijn. Wim de Hair (Gemeentebelangen) had er om gevraagd nadat er weer eens een vrachtwagen met zijn bovenkant tegen de brug geschoven was. De gemeente vond die opvallende borden een goed idee, maar had toestemming van Rijkswaterstaat nodig.

Tijdje niets meer van gehoord, tot er vorige week weer een vrachtauto onder ‘de hoge brug’ vast stond. Bij de gemeente ging er toen een belletje rinkelen. Van Rijkswaterstaat was de toestemming al binnen en de borden stonden al klaar. Het plaatsen was iets in de vergetelheid geraakt.

Wim de Hair kreeg maandag bericht dat de klus alsnog geklaard is. En nu maar hopen dat er geen vrachtwagens meer onder tegen het viaduct aanknallen. Maar we hebben er weinig hoop op. Want wie de oude bewegwijzering niet zag, die zal de fluorescerende borden ook wel over het hoofd zien. Of de betreffende chauffeurs weten gewoon niet hoe hoog hun wagen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.