fietsen in overijssel leuk en makkelijk

De provincie Overijssel heeft samen met de Fietsersbond een fietsrouteplanner ontwikkeld. Met deze routeplanner kunnen fietsers eenvoudig een route plannen in Overijssel maar ook daar buiten. Het doel voor de provincie Overijssel is om meer mensen aan het fietsen te krijgen en de kennis van het bestaande fietsnetwerk te vergroten.

Op de website kan gekozen worden uit twee varianten. De van deur-tot-deur-planner is geschikt voor zowel woon-werk als toeristisch gebruik. Fietsers kunnen dan kiezen uit diverse profielen zoals de kortste route, makkelijk doorfietsen of door natuur. Als de route is aangemaakt, produceert de planner een routebeschrijving met naar keuze tekst, kaartjes of beiden. Wie geen zin heeft in papier onderweg kan de route in een GPS-ontvanger zetten.

De recreatieve planner is geschikt voor toeristisch gebruik. Op de gekozen route staan ook de zogenaamde points of interest (toeristische attracties). Ook kunnen fietsers met de recreatieve planner een route uitstippelen via het knooppuntennetwerk.

De Fietsersbond werkt aan een landelijke van deur-tot-deur fietsrouteplanner. Binnen enkele jaren moet dit gereed zijn. Momenteel zitten de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland in de planner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.