eva in regiofinale kinderen voor kinderen

Eva de Munnik uit Heino staat in de provinciale finale van VARA’s Kinderen voor Kinderen. Samen met zes vriendinnen deed ze mee aan de voorronde. Ruim 200 kinderen uit de regio streden in het Mercure Hotel in Zwolle samen met Eva voor een plekje in de Overijsselse finale.

Van de zeven vriendinnen die meededen is Eva de enige die door is gegaan. In de voorronde in het Mercure in Zwolle zong Eva het nummer ‘Zoals zij,’ dat nummer mocht ze nog zelf kiezen. Echter, nu de competitie serieuzere vormen aanneemt, mag ze het nummer voor de finale zelf niet meer kiezen. Op 7 maart, tijdens de provinciale finale in Theater de Spiegel, moet ze het nummer ‘Uit logeren’ ten gehore brengen.

Eva is al druk bezig met repeteren. “Ik heb al veel geoefend,” vertelt ze. “Ik ken hem al helemaal uit mijn hoofd.” Na de provinciale finale blijven er twaalf kinderen over. Uit elke provincie één. “Ik vind het wel heel spannend hoor,” vertelt Eva.

Op het podium staan is niet helemaal nieuw voor de 10-jarige Heinose. Vorig jaar deed ze samen met haar zus Anne nog mee aan de playbackshow van de Pompdagen, in de Gemeentetuin van Heino. Daarnaast zit Eva ook nog bij het jeugdkoor van de katholieke kerk.

Helemaal alleen staat Eva er gelukkig niet voor tijdens de provinciale finale: “We gaan met het hele gezin kijken. Ook acht van haar vriendinnetjes gaan mee, om haar aan te moedigen.” Wat de uitkomst van de provinciale finale ook is, moeders is apetrots: “Ik vind het knap van haar,” sluit ze af.

Als Eva de provinciale finale wint, dan staat ze op zaterdagavond 27 maart op de planken in theater Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. En Eva? Wil ze later ook echt zangeres worden, als alles goedgaat tijdens de finales? “Dat weet ik nog niet,” zegt ze. “Iets anders mag ook. Ik vind het wel heel leuk om mee te doen.”

Mocht Eva in de landelijke finale uitkomen, dan dat natuurlijk ook op televisie te zien. De VARA zendt de finale uit in de vooravond van 10 april op Nederland 3.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.