erben wennemars steengoede verslaggever

Commentaar – Jan Smeekens is een beetje van het stille soort, naar buiten toe tenminste. Nee, dan Erben Wennemars, Erben – we doen even een niet te moeilijke voorspelling – wordt in zijn eentje opvolger van Ria Visser en Bart Veldkamp. Want Erben breekt door. Als verslaggever, schaatsvakman en supporter.

In Hilversum rijst de ster van Erben Wennemars. In het mediapark horen ze ook dat mensen tijdens deze Spelen schaatsen kijken op tv, met het geluid van de radio erbij aan. Want zo’n mooi verslag, dat is lang geleden dat de schaatsliefhebber daar op vergast werd. Theo Koomen was er goed in. Jack van Gelder is in de voetbalwereld ook een kei. Ineens hebben we er ook een bij het schaatsen: Erben uit Dalfsen.

Broertje Freddy zei het bij De Wereld Draait Door nog heel voorzichtig: “Ria Visser? Tja, ja, die weet er ook wel iets van hoor… maar haar kennis is een beetje verouderd”. Diplomatiek gesproken, maar eigenlijk was hij de weg al aan het plaveien voor broer Erben.

Erben zelf heeft het ook wel naar de zin. “Dit zijn mijn vierde Spelen, maar de eerste die ik echt beleef.”

“Deden jullie dat vroeger ook altijd al, verslaggevertje spelen?” wilde Mathijs van Nieuwkerk weten van Freddy. “Nee, vroeger moesten we altijd onze mond houden!” in Hilversum bestaat het niet dat iemand zo maar ineens doorbreekt en ook nog de Sallandse nuchterheid heeft van de familie Wennemars.

Erben Wennemars mag het schaatsen voorlopig wel blijven verslaan, wat ons betreft. Als hij maar niet mee gaat doen aan andere malle programma’s waarin al die bekende Nederlanders ons de avonden door proberen te komen.

We stellen het ons al voor: Jan Smeekens over vier jaar naar goud en Erben die daar verslag doet.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.