cursus natuurlijk tuinieren in t natuurlijk huus

’t Natuurlijk Huus in Raalte start dit voorjaar met de uitgifte van volkstuintjes, speciaal voor mensen die op een natuurlijke manier hun eigen groente willen verbouwen. Tegelijk start in ’t Natuurlijk Huus de cursus Moestuin Natuurlijk. Het is een basiscursus van vier bijeenkomsten waarin je de principes leert van natuurlijk tuinieren. Natuurlijk tuinieren gaat verder dan tuinieren zonder gif. Je maakt ook kennis met vruchtwisseling, onkruid, ongedierte, soorten groente, bijzondere zaaitijdstippen, welke gewassen goed naast elkaar passen, welke kruiden bepaalde groenten kunnen versterken en over een gezonde bodem als basis.

De cursus is niet alleen voor mensen die een volkstuin willen huren bij ’t Natuurlijk Huus. Met kennis van de cursus zou je ook een deel van je eigen tuin kunnen inrichten als klein moestuintje. Sommige groentesoorten misstaan zelfs niet in de siertuin en leveren toch heerlijke gewassen op zoals courgette en pompoen. Maar ook sla en kool zijn sierlijke planten in een siertuin.

De cursusavonden zijn op de woensdagen 17 en 31 maart en op 14 en 21 april van 19.00 tot 21.00 uur. Bij grote interesse kan de cursus verlengd worden met een bijeenkomst in mei, juni en september. Deelname kost 50 euro per persoon. Docent is Jelle Meindertsma. Hij werkt ruim 25 jaar als professioneel tuinder in kleinschalige tuinderijen, de laatste jaren in het buitengebied tussen Olst en Diepenveen. Jelle Meindertsma is geboeid door het samenspel van natuurlijke krachten die tot bijzondere smakelijke en gezonde gewassen kunnen leiden.

Een volkstuin op grond van ’t Natuurlijk Huus kost 25 euro per jaar. Aanmelden voor de cursus, huren van een moestuin of vragen stellen kan via info@hetnatuurlijkhuus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.