computers carmel college naar letland 6

Een groep van zestien leerlingen van het Vmbo van het Carmel College is in juni een week naar de Vidusskola in Sabile Letland geweest en heeft daar diepe indrukken opgedaan. Opgevallen is onder andere dat de school een zeer laag ICT-niveau heeft in de hardware. Het CCS heeft daarom besloten een aantal vaste computersystemen aan de Vidusskola te schenken. De computers werden symbolisch overhandigd aan een afvaardiging uit Letland, die van 5 tot en met 11 december een bezoek bracht aan Raalte.

Echter, de computers konden niet allemaal mee. Het waren er teveel. Nu is er een groep leerlingen van het Carmel College richting Letland gegaan, om de computers te brengen. Elke dag volgt een reisverslag, gemaakt door Rimke Luchtenberg.Vandaag de laatste dag: 24 februari.

24 februari 2010.

Vandaag zijn we om kwart over 6 ons bed uitgegaan. Rond half 8 zou onze boot aankomen in de haven van Lübeck-Travemünde. Nadat we ons hadden uitgecheckt zijn we naar de auto gegaan. Toen we ongeveer een kwartier in de auto hadden gezeten, was er nog steeds geen beweging. Er liepen steeds mannen langs die op de boot werkten, dus toen gingen we maar eens kijken wat er aan de hand was. Bleek dat het zo hard had gevroren, dat de afrijklep was vast gevroren! Met gasbranders werd geprobeerd de scharnieren van de klep te ontdooien. Na een uur in de auto te hebben gezeten konden we eindelijk van de boot af.

Rond half 3 kwamen we in Ommen aan en hebben daar mevrouw Bouwman bij huis afgezet. Daarna werd ik netjes door meneer te Riele thuis afgeleverd. Ik vond het een leuke en bijzondere reis. Echt leuk om een keer mee te maken. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn reisverslagen te lezen.

Groetjes,

Rimke Luchtenberg

Tot slot: Rimke heeft ons bij iedere mail die ze stuurde ook een aantal foto’s gestuurd. Die konden we niet allemaal plaatsen. Daarom hebben we daar een foto-album van gemaakt. Een link naar dat album vind je hieronder.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.