chalets in karinthie als alternatief voor de bank

Raaltenaar Bert Simons (mede-eigenaar van makelaarskantoor Ruitenbeek & Simons) komt op eigen titel met een alternatief voor de huidige lage rentestand bij de banken. “Met een eigen inbreng van 150.000 euro kun je eigenaar worden van een vrijstaand chalet in Karinthië in Oostenrijk ter waarde 410.000 euro inclusief grond, inventaris en alle kosten. Het chalet is bestemd voor verhuur aan toeristen. De coördinatie van de verhuur wordt de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de Alp. Over een periode van 20 jaar, durft hij een jaarlijkse opbrengst van 12,06 procent op de eigen inbreng te garanderen!”

Simons heeft eerst zijn hele netwerk van zijn plannetje op de hoogte gebracht, maar vindt het nu ook tijd om mogelijke andere geïnteresseerden in de regio wakker te schudden. Als je écht geïnteresseerd bent, is het mogelijk om voor 15 maart gratis een bezoek te brengen aan de chalets in het vakantiegebied. “De kosten van vliegen en verblijf voor twee personen komen dan voor rekening voor de eigenaar van de Alp.”

Simons benadrukt dat hij als makelaar niet direct betrokken is bij de bemiddeling. “Maar omdat ik zo overtuigd ben van de mogelijkheden van het project, geef ik het graag door.” Het is wat hem betreft ook een actie om de bankwereld te prikkelen. “Ik vind het schandalig dat je nu, als je een bedrag voor een periode van één jaar vast laat zetten, daar maar zo’n 1,3 procent rente over krijgt. Datzelfde geld zetten de banken voor zo’n vijf procent weg aan andere partijen. Met die 3,7 procent rente die daar tussen zit, mogen wij nu betalen voor het geld dat minister Bos heeft voorgeschoten om de banken te redden! De afgelopen maanden heb ik alle ontwikkelingen gevolgd in de financiële wereld en geconcludeerd dat het zoeken van een goede, veilige en betrouwbare en vooral rendementgevende ‘oude sok’ loont.”

Simons is op het idee voor zijn actie gekomen via zijn broer. “Hij heeft een jaar geleden een nieuwbouw chalet aangekocht in Karinthië. Alle vooroordelen en kritiek in mijn koffer meenemend ben ik zelf poolshoogte gaan nemen. Vanuit Raalte is dat 1170 kilometer.”

Simons trof er mooi gelegen luxe chalets aan, gebouwd in een op oudere toeristen gericht skigebied met tal van extra faciliteiten.De eigenaar van de Alp die het gebied in samenwerking met de Oostenrijkse overheid heeft ontwikkeld garandeert de participanten een opbrengst van 6 procent per jaar (gedurende twintig jaar). Dat komt dus neer op 6 procent van 410.000 euro en dat maakt 24.600 euro. Bij de Raiffeisenbank Wiener Neustadt kun je een hypotheek voor 260.000 euro laten afsluiten tegen een rentepercentage van 2,5 procent, hetgeen zorgt voor een jaarlijkse rentepost van 6.500 euro. “Dat houdt in dat je elk jaar 18.100 euro overhoudt onder de streep”, stelt Simons. “Oftewel 12,06 procent rente over 150.000 euro. Na overleg met de accountant kan de fiscale verwerking ook nog interessante voordelen opleveren!”

Natuurlijk is de investering niet geheel risicovrij. Simons hecht er ook waarde aan om dat te benadrukken. “De garantie van 6 procent komt van de eigenaar van de Alp, niet van de overheid. Maar ik heb navraag gedaan naar de financiële achtergrond van de eigenaar en een plaatselijke magistraat, zeg maar een onafhankelijke accountant, heeft me verzekerd dat het een gedegen en betrouwbare partij is. En wat vind je op dit moment betrouwbaarder? Een bank waarvan je ook niet weet hoe die er over een jaar bijstaat of een projectontwikkelaar die als gedegen en betrouwbaar te boek staat!”

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Bert Simons, tel: 0572-352066.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.