cda lijsttrekker haarman ziet abraham

Lijsttrekker van het Raalter CDA Ben Haarman is vandaag 50 geworden. Volgens goed Sallands gebruik komen dan de buren een Abraham in de tuin zetten en tikken vooruitlopend op het feest het eerste biertje al vast weg.

Nu is er rondom de boerderij van Haarman aan de Heesweg niet veel lol meer te beleven. Aan de ene kant rukt industrieterrein De Zegge op. Aan de andere kant wordt kippenboer Te Wierik gesloopt. Maar de plattelandstraditie van Salland werd in ere gehouden. Niet alleen door de buren. Ook Haarmans nieuwe buren van de Hogebroeksweg (waar hij na de zomer komt wonen) en zijn CDA-vrienden waren een Abraham komen plaatsen.

Vooral die laatste club had groots uitgepakt. Geen kans voorbij laten gaan om reclame voor de partij te maken, moeten ze hebben gedacht en dan laat je zo’n cadeautje van die toevallige verjaardag natuurlijk niet voorbij gaan. En wat jammer voor hen dat Haarman zo achtetraf woont, want dan vallen de versierselen niet zo op.

Nog meer jammer was het voor de Abrahamplaatsers dat Haarman verkiezingsverplichtingen had. “Hij staat ergens te debatteren”, aldus dochter Myrthe, die daarom de honeurs van haar afwezige vader prima waarnam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.