carmel college brengt computers naar letland

Een groep van zestien leerlingen van het Vmbo van het Carmel College is in juni een week naar de Vidusskola in Sabile Letland geweest en heeft daar diepe indrukken opgedaan. Opgevallen is onder andere dat de school een zeer laag ICT-niveau heeft in de hardware. Het CCS heeft daarom besloten een aantal vaste computersystemen aan de Vidusskola te schenken. De computers worden symbolisch overhandigd aan een afvaardiging uit Letland, die van 5 tot en met 11 december een bezoek brengt aan Raalte.

Echter, de computer konden niet allemaal mee. Het waren er teveel. Nu is er een groep leerlingen van het Carmel College richting Letland gegaan, om de computers te brengen. Elke dag volgt een reisverslag, gemaakt door Rimke Luchtenberg. Vandaag de eerste dag: 19 februari.

Het begon allemaal op 20 juni 2009. We gingen met school naar Letland toe voor een uitwisselingsprogramma. In Letland gingen we naar de plaats Sabile. Begin december kwamen ze een tegen bezoek brengen aan Nederland. Toen zij hier waren kregen ze computers aangeboden door de Jong & Laan. Maar hoe kregen ze die computers mee?! Dus toen is er besloten om de computers naar Letland te brengen. Daarna is er nog contact geweest met de stichting Heino- Sabile en die zeiden dat ze ook nog wel spullen hadden voor Sabile. Deze hebben we vanmiddag opgehaald. De stichting heeft verschillende donateurs waarvan ze spullen maar ook geld van ontvangen. Wij hebben daar vandaag onder andere dekens en printpapier opgehaald.

Op het moment is het in Letland -6°C. Voor de komende 5 dagen wil het ongeveer – 4 worden. Morgen verzamelen we ons om 8 uur bij school en rijden naar de haven Lübeck Travemünde. Vanuit daar gaan we met de boot naar Ventspils. Daar overnachten we en rijden we de volgende dag naar Sabile. Om 4 uur ’s nachts (de nacht op maandag naar dinsdag) vertrekt onze boot weer naar de haven in Duitsland. Woensdag komen we (als het goed is) weer in Raalte aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.