Home / archiefcentraal / carmel college brengt computers naar letland 4

carmel college brengt computers naar letland 4

Een groep van zestien leerlingen van het Vmbo van het Carmel College is in juni een week naar de Vidusskola in Sabile Letland geweest en heeft daar diepe indrukken opgedaan. Opgevallen is onder andere dat de school een zeer laag ICT-niveau heeft in de hardware. Het CCS heeft daarom besloten een aantal vaste computersystemen aan de Vidusskola te schenken. De computers werden symbolisch overhandigd aan een afvaardiging uit Letland, die van 5 tot en met 11 december een bezoek bracht aan Raalte.

Echter, de computers konden niet allemaal mee. Het waren er teveel. Nu is er een groep leerlingen van het Carmel College richting Letland gegaan, om de computers te brengen. Elke dag volgt een reisverslag, gemaakt door Rimke Luchtenberg.Vandaag de vierde dag: 22 februari.

Ventspils / Sabile, 22 februari 2010.

Vanochtend zijn we weer vroeg ons bed uit gegaan. En om kwart over 8 waren we aan het ontbijten. Na het ontbijt zijn we vertrokken naar Sabile. Op school aangekomen, werden we ontvangen door de directrice. Na een kop koffie, zijn we de spullen gaan uitladen. Een groep jongens van de school hielp ons, dus waren we snel klaar. Ze waren heel blij met de computers die ze van ons kregen. Daarna kregen we nog een kleine rondleiding door het schoolgebouw.

De vorige keer waren ze bezig een sporthal te bouwen en nu konden we het resultaat zien. Het is een mooi gebouw geworden. Na de rondleiding gingen we eten op school. Om 16.00 uur namen we afscheid van de leraren en de leerlingen en zijn we weer vertrokken naar Ventspils. Rond 18.00 uur kwamen we daar aan. We wilden ons daar al gaan inchecken voor de terugreis maar dat kon pas vanaf 24.00 uur… We zijn toen de stad maar ingegaan. Het was een leuke stad met mooie verlichting. Na het eten hebben we nog een stukje gelopen en zijn we terug naar de bus gegaan. Daar hebben we wat spullen gepakt en zijn naar het gebouw gegaan waar we ons moesten inchecken. We hebben daar ongeveer 3 uur moeten wachten. Het waaide ondertussen al stevig en het sneeuwde. Er lag ongeveer 60 cm sneeuw en het was -8°C. Nadat we ingecheckt hadden en de auto op de boot hadden gezet, zijn we meteen naar onze hut gegaan. Om 4 uur gaat de boot vannacht vertrekken.

Lees ook

Hans Kamphuis tijdelijk wethouder Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is aangewezen als tijdelijke vervanger …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.