carmel college brengt computers naar letland 2

Een groep van zestien leerlingen van het Vmbo van het Carmel College is in juni een week naar de Vidusskola in Sabile Letland geweest en heeft daar diepe indrukken opgedaan. Opgevallen is onder andere dat de school een zeer laag ICT-niveau heeft in de hardware. Het CCS heeft daarom besloten een aantal vaste computersystemen aan de Vidusskola te schenken. De computers werden symbolisch overhandigd aan een afvaardiging uit Letland, die van 5 tot en met 11 december een bezoek bracht aan Raalte.

Echter, de computers konden niet allemaal mee. Het waren er teveel. Nu is er een groep leerlingen van het Carmel College richting Letland gegaan, om de computers te brengen. Elke dag volgt een reisverslag, gemaakt door Rimke Luchtenberg. Vandaag de tweede dag: 20 februari.

Om kwart over zeven ging mijn wekker en ik hoorde me moeder al roepen dat het buiten wit was. Als maar niet alle wegen onder gesneeuwd zijn! Snel de laatste spullen nog pakken en naar Raalte. Om tien over acht zijn we vertrokken vanuit Raalte. Gelukkig konden we in Duitsland goed doorrijden en kwamen na 5 à 6 uur aan bij de haven.

Toen we daar aan kwamen wisten we niet waar we moesten zijn, maar met wat behulp van een paar vrachtwagenchauffeurs zijn we toch bij de incheck balie gekomen. Daar hebben we ongeveer 15 minuten staan wachten tot er iemand kwam helpen. Daarna konden we het terrein op en moesten onze boot gaan zoeken. Na een poosje rondjes te hebben gereden vonden we een beste man die ons er wel even heen wou brengen. Toen we de boot hadden gevonden konden we naar onze hut. Nadat we ons hadden geïnstalleerd gingen we de boel verkennen. Rond kwart voor 6 vertrok onze boot vanuit de haven. Rond 7 uur werd er door de luidsprekers een mededeling gedaan dat je kon gaan eten. Daar liepen we dan met ons dienblaadje door de zaal, maar nergens was een plek te vinden. Behalve naast 2 wat oudere mensen. Meneer netjes in het Duits vragen of die plekken naast hun vrij waren. Gelukkig, we mochten daar gaan zitten!

Wij begonnen tegen elkaar te praten en opeens zegt die man naast ons dus jullie komen ook uit Nederland?! Ja, klopt. En waar komen jullie vandaan? Gaan jullie ook naar Letland? Wat gaan jullie daar doen? Enz. enz. Na het eten hebben we nog met de mensen in de lounge gezeten en voor dat we het wisten was het al weer 22.00 uur. Nu gaan we zo maar is slapen, want iedereen hartstikke moe. Tot morgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.