cappella neerlandica in kruisverheffing

Zondagmiddag 7 maart zal Cappella Neerlandica in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte een concert verzorgen. Op het programma staat de Messe de Notre Dame -Guillaume de Machaut- en The Lamentations of Jeremiah -Thomas Tallis.

Cappella Neerlandica is een vocaal ensemble dat teruggaat naar de bron van de muziek en deze met spontaniteit en verfijning laat horen. De zangers profileren zich zowel in ensemblevorm als solistisch. Muziek die haar oorsprong vooral vindt in teksten uit de oudheid kan zo kleurrijk ten gehore worden gebracht. Inmiddels heeft het ensemble de aandacht getrokken met enkele opmerkelijke concerten rond thema’s als Maria, Dans, Bevrijding en Chanson. Met een serie concerten in Nederland en Parijs rond het thema ‘Psalmen’ kregen de optredens een internationaal karakter.

In 2007 werden onder meer de ‘Lagrime di San Pietro’ van Orlando di Lasso uitgevoerd. Het in Rome gegeven concert is door het Italiaanse label IPSAR op CD uitgebracht. De in 2007 ontstane samenwerking met de IKON heeft geresulteerd in een tiental radio-uitzendingen met onder andere werken van Diepenbrock, Beltjens en Monnikendam. Het concert in de basiliek begint ’s middags om 15.30 uur. De kerk is geopend vanaf 15.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn bij de ingang van de basiliek verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.