Home / archiefcentraal / bolhuis nog lang niet klaar met raalte

bolhuis nog lang niet klaar met raalte

Alex Bolhuis is nog lang niet klaar met zijn ontslag als burgemeester van Raalte, drie jaar geleden. Hij wil een schadeclaim die verder gaat dan wachtgeld. En wel om drie redenen, zowel het rijk, de provincie als de gemeente Raalte heeft volgens Bolhuis steken laten vallen in de ontslagprocedure. Dat is te lezen in een artikel op Binnenlands Bestuur.

Bolhuis en zijn advocaat Kobossen sturen er op aan dat de reden van het ontslag destijds niet deugde en daarmee is de weg vrij voor een schadeclaim bij Binnenlandse Zaken, dat is meer dan wachtgeld. De zaak werd vorige week behandeld door de Centrale Raad van Beroep in Utrecht.

De gemeente Raalte werd daar door Kobossen verweten nooit een officieel ontslag aangevraagd te hebben. Ook zou de commissaris van de Koningin niet juist gehandeld hebben. Die concludeerde al direct dat het tussen Raalte en Bolhuis niet boterde en zette gelijk een vervanger neer, zonder eerst een verplichte afkoelingsperiode van twee weken in te gelasten. Op landsniveau ondertekende de koningin het ontslag pas twee jaar na dato. Tot die tijd moest de ontslagbrief het doen met een krabbel van minister Ter Horst. Te laat, vinden Bolhuis en zijn advocaat Kobossen, Het gaat Bolhuis er overigens niet om terug te keren in Raalte, daarvoor zijn de verhoudingen te slecht.

Bolhuis werd destijds in Raalte ontslagen nadat bekend werd dat vanaf computer uit zijn huis onder andere namen reacties onder artikelen gezet werden die niet zo vleiend waren richting ambtenaren en raadsleden. Dat gebeurde op de vroegere nieuwssite Roalte.net. Bolhuis zegt te weten wie die berichten geplaatst heeft, maar dat hij het zelf niet was.

Bolhuis is overigens eervol ontslagen, dat wil zeggen dat hem feitelijk niets verweten is. Dat is mede ingegeven omdat op geen enkele manier juridisch aangetoond is dat hij betreffende reacties onder de artikelen zelf geschreven zou hebben.

De Centrale Raad van Beroep in Utrecht doet over een maand of twee uitspraak.

Lees ook

CRT huldigt Mitchel Schotman

RAALTE – Wielervereniging CRT heeft woensdag 15 september Mitchel Schotman gehuldigd voor zijn BMX-prestaties. Mitchel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.