avond fietstoerclub heikera met hans prakke

Fietstoerclub Heikera houdt dinsdagavond 23 februari de jaarlijkse presentatieavond in ’t Kerkhuus te Heino. Te gast is Hans Prakke. Begeleid met fraaie beelden praat Prakke uitgebreid over zijn ervaringen als verslaggever in de wielersport.

Eind jaren zeventig was Prakke radioverslaggever. In 1975 maakte hij zijn radiodebuut bij het WK wielrennen in Yvoir. Een mooiere entree -Hennie Kuiper werd toen wereldkampioen- kon hij zich niet wensen. Twee jaar later volgde zijn Tourdebuut in Radio Tour de France. Samen met de legendarische Theo Koomen en Heinze Bakker bouw¬de Prakke een ongekende populariteit op. Prak¬ke: “Ik had daarbij de mazzel dat Nederland in de jaren 1975-1980 een verzameling absolute toptalenten had. Kuiper, Knetemann en Raas werden wereldkampioen, Zoetemelk won de Tour. Het kon niet op.”

Na het overlijden van Gerrie Knetemann nam Prakke het initiatief tot een gedenkboek. De Kneetstory, waarin interviews met onder andere het gezin Knetemann, Peter Post, Henk Lubberding en Hennie Kuiper. Het boek gaat vergezeld van een cd met daarop een selectie uit 160 Kneetstories. Dit zijn de bijdragen van Knetemann tijdens de Tours de France in de jaren zeventig en tachtig. De cd bevat eveneens een compositie van Tonny Eyk Chanson pour Knetemann. De opbrengst van De Kneetstory gaat in zijn geheel naar het KiKa-fonds. Boek en cd zijn aan het eind van de avond te koop.

Dit jaar is voor wielerminnend Nederland heel bijzonder. De Tour de France start met een proloog in Rotterdam. De Giro d’Italia start in Amsterdam. Na de proloog volgen nog twee etappes vanuit Amsterdam. Ook bij deze evenementen staat Prakke uitvoerig stil.

De avond begint om 20.00 uur en zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom op deze gratis avond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.