amicitia en st caecilia leuk maar druk weekend

Zowel Showkorps Amicitia uit Boerhaar als Drumfanfare St. Caecilia uit Raalte hebben een druk, maar leuk carnavalsweekend achter de rug. Beide korpsen hebben aan verschillende optochten meegedaan. Doordat de fanfares in eerste instantie niet mee mochten doen aan de grote carnavalsoptocht in Raalte heeft Amicitia deelgenomen aan de carnavalsoptocht in Heeten. Drumfanfare St. Caecilia deed uiteindelijk wel mee aan de optocht in Raalte.

Het onthaal in Heeten was warm: De organisatie was blij om Showkorps Amicitia, het best verklede muziekkorps van Salland van de afgelopen 8 jaar, te mogen rekenen tot hun deelnemers. Om 14.00 uur ging de optocht van start vanaf het dorpsplein in Heeten, geheel in een ongedwongen sfeer. In Heeten wordt niet gewerkt met startnummers maar de volgorde van de optocht wordt ter plekke bepaald, wie vooraan staat vertrekt als eerste. Langs de route werd veelvuldig spontaan geapplaudisseerd op het moment dat Amicitia voorbij kwam, het publiek kon de keus van Amicitia om naar Heeten te komen zeer waarderen. Heel bijzonder in de optocht is de aandacht voor de oudere dorpsbewoners, waar in de meeste dorpen de optocht, indien mogelijk, dicht langs het verzorgingshuis gaat, zo gaat de route in de Heetense optocht zelfs over het parkeerterrein van de Stevenskamp.

Drumfanfare St. Caecilia begon het carnavalsweekend met de kinderoptocht, in een compleet nieuwe outfit met het thema ‘1001 nacht’. Het was een erg leuke optocht, ondanks de kou. Er zaten veel leuke en originele wagens en kleding bij, St. Caecilia vond het leuk om te zien dat de kinderen er weer een hoop werk van hadden gemaakt.De zondag was voor de drumfanfare het hoogtepunt: de grote carnavalsoptocht. Iedereen wist dat St. Caecilia toch mee mocht lopen en dat hebben ze geweten: Net als bij Amicitia werd er onderweg spontaan door de mensen geklapt en gejuicht. Ook waren er enkele carnavalswagen aan de hele kwestie gewijd.

Amicitia en St. Caecilia danken het publiek van harte voor hun steun. Ook gaat de dank uit naar de Stöppelkaters, die uiteindelijk hun beslissing hebben teruggetrokken, waardoor St. Caecilia toch mee heeft mogen lopen en kunnen genieten van de grote optocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.