alcoholverkoop opschroeven naar 18 jaar

Als gemeenten zelf mogen bepalen hoe oud je moet zijn voor je alcohol kunt kopen – de Tweede Kamer bereidt een wet voor met die strekking – dan willen drie grote steden van ons land de verkoopgrens optrekken naar 18 jaar. Sterker nog, de vier grote steden willen een algeheel verbod tot 18 jaar omdat ze anders alcoholtoerisme verwachten.

Dat zeggen de wethouders van Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Dat toerisme gaat dan niet naar Olst-Wijhe en Dalfsen. Daar geven de CDA-fractievoorzitters aan de grens ook graag op te schroeven naar 18 jaar. In Dalfsen sluit de PvdA zich daar van harte bij aan. In Raalte lijkt de politiek iets makkelijker.

In onze wekelijkse rubriek ‘de vraag van de week’ leggen we de fractievoorzitters iedere week een vraag of stelling voor. Zo ook op 20 juni, toen we vroegen of de leeftijdsgrens naar 18 gaat als bij wet geregeld wordt dat dat per gemeente besloten kan worden. Vorige week bleek dat het Dalfser CDA toch al voor strakke maatregelen is: de kroeg dicht om 02.00 uur bijvoorbeeld, het liefst in heel Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.