1 2 3 op lange onderbroekrock

In de zomer is er Broekrock en in de winter is er Lange Onderbroekrock. Klinkt logisch en dat is het ook. 27 Februari vormt de verwarmde Hein & Diny Musichall aan de Reuveldsweg 6 in Broekland weer de locatie voor Lange Onderbroekrock. Op het programma staan optredens van Hickey Underworld en Kleazer. Daarnaast zorgen de DJ’s B*E*F voor de verdere muzikale invulling.

Vanaf 20.00 uur iedereen vanaf 16 jaar welkom. De entree bestaat uit een vrije gift van minimaal 15 euro, maar daarmee betaal je zowel voor de bands en de DJ’s als voor je consumpties. Lange Onderbroekrock hanteert het 1, 2, 3 principe. Dit houdt in: 1.00 uur: einde muziek; 2.00 uur: tap dicht; 3.00 uur: hal leeg.

The Hickey Underworld is een band uit Antwerpen. De heren combineren garagerock met metal invloeden. De groep won in 2006 de Humo’s Rock Rally en maakte in dat zelfde jaar haar opwachting op Pukkelpop. In 2009 kwam hun titelloze debuut ‘The Hickey Underworld’ uit, met de singles ‘Future Words’,’Mystery Bruise’ en ‘Blonde Fire’. Op zondag 5 juli 2009 speelde de groep in de Pyramid Marquee op de slotdag van Rock Werchter.

Ook Kleazer uit Vroomshoop maakt zijn opwachting op Lange Onderbroekrock. De muziek van de band is geworteld in een lange rocktraditie, van The Doors, Black Sabbath en Led Zeppelin tot Alice in Chains, Kyuss, Soundgarden en Masters of Reality. Onlangs heeft de band een nieuwe EP uitgebracht met de titel ‘A Beautiful Violence’.

Het illustere DJ-duo B*E*F (bij hun moeders bekend als Bram En Frank) draait al sinds mensenheugenis een verwarrende maar aanstekelijke mix van rockende electro en gitaren. Voetjes gingen al van de vloeren van Hedon, Broekrock, Lil’hill en Jan Bosmanrock. Dit jaar vieren de heren hun 12,5-jarig jubileum dus mis deze twee muzikale muppets niet.