winterweer zorgt opnieuw voor schaatspret

De ijsbaan in Raalte is dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdagavond van 18.30 tot 21.00 uur weer geopend. Dinsdag blijft het vooral in de noordoostelijke helft flink vriezen. Na een nacht met minima rond -12 graden komt de temperatuur op een aantal plaatsen ook overdag niet hoger dan -5 graden. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag vriest het matig tot streng. In combinatie met de matige wind levert dat gevoelstemperaturen op rond -17 graden.

De koude lucht wordt met een flinke wind aangevoerd vanuit het oosten van Duitsland en Polen, waarbij de lucht onderweg zelfs bij zonnig weer maar weinig opwarmt. Weerkundigen noemen zo’n situatie transportkou. Op de website staging2.meteoalarm.eu geeft de Poolse meteorologische dienst extra waarschuwingen (hoogste waarschuwingsfase rood) voor een aantal dagen met extreme kou. In ons land wordt de ergste kou woensdag verdreven, waarbij het in een groot deel van het land opnieuw gaat sneeuwen. Ook daarna houdt het winterse weer aan en waait een krachtige noordelijke wind die winterse buien aanvoert met allerlei vormen van neerslag: sneeuw, natte sneeuw, hagel of regen. De kans op gladheid blijft dus groot de komende tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.