weer drie ton naar warmtepompdebacle

Een nieuwe warmtepomp onder het gemeentehuis gaat de gemeente Raalte een slordige 300.000 euro kosten. De firma Doorgeest uit Heino heeft dat de gemeente voorgerekend. De nieuwe installatie is ook weer een warmtepomp en werkt ook met grondwater. Raalte moet het plan daarom eerst voorleggen aan Provinciale Staten, want die moeten er dit keer eerst maar een vergunning voor geven.

Aan ontmanteling van de illegale pomp van wethouder Elferink gaat 14.000 euro gemeenschapsgeld op. Voor de totaalkosten van de miskleun moet dan ook de aanschaf van die te verwijderen pomp nog eens meegerekend worden, inclusief de proceskosten die Raalte – tevergeefs – tegen de provincie voerde. In totaal heeft Raalte dus zeker meer dan een half miljoen euro geïnvesteerd in dit project.

Een warmtepomp haalt warmte diep uit de aarde. Met de energie die vrij komt bij afgifte van die warmte wordt een grote boiler vol water op temperatuur gebracht. Dat warm water dient als een CV-ketel voor warm tapwater en verwarming. Een CV-ketel gebruikt gas of elektisch voor de opwarming. Bij de warmtepomp heb je alleen maar een pompje nodig die het water rondpompt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.