vorstverlet legt belangrijke bouwprojecten stil

Er wordt op het moment niet meer gewerkt in de bouwsector. Dat komt door het zogenaamde vorstverlet. Volgens regels van de vakbond – FNV Bouw & Infra – hoeven werknemers niet te werken bij een gevoelstemperatuur van min zes graden of lager, tenzij de werkgever passend vervangend werk aanbiedt. Of er op een bouwplaats gewerkt wordt, hangt af van metingen op een weerstation in de directe omgeving van de bouwplaats.

Om onduidelijkheid over regels rondom vorstverlet te voorkomen, heeft de vakbond maandag een telefonische helpdesk geopend. Veel telefoontjes uit Nijverdal zullen er daar echter niet binnen komen, want de situatie daar is duidelijk: Werk onmogelijk! De vakbond wijst er op dat sneeuw en ijzel het werk onmogelijk kunnen maken. “Het is erg vervelend als je ‘s morgens vroeg de deur uitstapt en uitglijdt, maar op vijf hoog op een steiger is dat nog net iets erger.” En dus wordt er ook niet aan het station gewerkt. Laura Kuipers nam een kijkje bij het ‘tijdelijke’ NS-station Nijverdal-West, dat er uiteraard ook winters bij ligt.

Volgens FNV is het voor het eerst in twee jaar dat vorstverlet meerdere dagen kan duren. “Vorig jaar hadden we één of twee vorstdagen aan het eind en ook het jaar daarvoor was het aantal dagen minimaal.” Dit jaar lijkt echter alles anders te zijn en dus lopen (belangrijke) bouwprojecten zoals de aanpassingen aan het station in Nijverdal vertraging op. Maar wat is een aantal dagen vertraging nou op een projectplan van ruim drie jaar?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.